20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCei mai bogaţi sportivi în 2012

Cei mai bogaţi sportivi în 2012

Lumea sportului este una dintre cele mai bogate industrii din lume, jucătorii de fotbal, baschet şi baseball încasând salarii de milioane de dolari. Iată mai jos o listă a celor mai consistente premii individuale acordate în 2012, în funcţie de sumele încasate de câştigători. Multe sunt specifice mai degrabă unuia sau celuilalt dintre sexe, dar unul singur permite în egală măsură competiţia între bărbaţi şi femei, profesionişti şi amatori, sportivi şi non-sportivi, pe un teren de joc unde toţi au şanse egale. Este vorba despre poker, care apare de două ori în acest Top 10 al celor mai mari premii în bani încasate în lumea sportului, în 2012. 

The FedEx Cup: Golf. Cel mai mare turneu din lume şi totodată cel mai mare premiu individual din lumea sportului a fost câştigat de Brandt Snedeker, în septembrie 2012. Premiul: 10.000.000 USD

World Series of Poker – Main Event: Poker. Organizat la Rio All Suite Hotel and Casino, cel mai bogat turneu de poker din lume a fost câş­tigat de Greg Merson, în noiembrie. Premiul: 8.531.853 USD.

Dubai World Cup: Curse de cai. Jocheul Mickael Barzalona şi calul său Monterosso au obţinut victoria în martie, plecând acasă cu trofeul şi cu un premiu în valoare de 6 milioane de dolari.

Breeder’s Cup Classic: Curse de cai. Această cursă anuală de cai din Kentucky a fost câştigată în noiembrie de Brian Hernandez Jr., călare pe Fort Larned. Premiul: 5.000.000 USD.

Japan Cup: Curse de cai. Yasunari Iwata a câştigat victoria împreună cu calul său Filly Gentildonna, într-una dintre cele mai bogate curse de cai, organizată pe Tokyo Racecourse pe 25 noiembrie. Premiul: 3.125.000 USD.

Centura WBO (Campionul Deceniului): Box. Juan Manuel Márquez a câştigat în final meciul împotriva rivalului său Manny Pacquiao, într-o partidădisputată în Las Vegas. Premiul: 3.000.000 USD.

Turneul Australian Open – Masculin: Tenis. Cel mai bun jucător de tenis, Novak Djokovic, a luat acasă cel mai mare premiu din acest sport, în ianuarie – 2.400.000 dolari australieni (2.300.000 USD).  Simplu feminin: Victoria Azarenka este singura femeie din acest Top 10 ea a câştigat ianuarie 2.400.000 dolari australieni (2.300.000 USD).

US Open: Andy Murray, a câştigat primul lui turneu, premiul fiind de 1.900.000 USD.

PokerStars Caribbean Adventure – Main Event: Poker. Câştigat în luna ianuarie de John Dibella, jucător amator de poker. Premiul: 1.775.000 USD. 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă