14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCE "Under 21" Germania-Romania

CE “Under 21” Germania-Romania

In aceasta seara, pe stadionul “Jade” din Wilhelmshaven, nationala de tineret a tarii noastre intalneste intr-un meci decisiv echipa similara a Germaniei, partida ce conteaza pentru preliminariile Campionatului European de tineret “Under 21”, editia 2006-2007. Este ultimul meci al grupei noastre, din care fac parte Irlanda de Nord si Germania. In prima runda, selectionata condusa de Emil Sandoi a castigat cu 3-0 intalnirea cu Irlanda de Nord, iar Germania a castigat, in deplasare, cu 3-2 meciul cu irlandezii. Romania conduce astfel in clasamentul grupei, cu trei puncte, la egalitate cu adversara sa de astazi. Avantajata de golaveraj, selectionatei noastre ii este suficienta si o remiza pentru a-si pastra prima pozitie, in conditiile in care in aceasta faza a calificarilor se disputa numai trei partide, dupa sistemul fiecare cu fiecare.
Nationala de tineret se afla de sambata in Germania. Emil Sandoi este convins ca trupa sa va obtine calificarea si spune ca echipa nu va juca pentru un joc egal, fiind capabila sa obtina o victorie in fata nemtilor. “Nu ne subestimam adversarul, echipa condusa de antrenorul Eilts este alcatuita din jucatori care evolueaza in Bundesliga, profesionisti, care au toate calitatile fotbalului german: forta, mentalitate de invingatori, jucatori care nu renunta pana in ultimul minut la lupta”. Sandoi are la dispozitie pentru meciul din aceasta seara un lot de 20 de jucatori, din care va alege echipa cu care va incepe partida. Un “11” care va pastra in linii mari aceeasi echipa castigatoare in fata Irlandei de Nord, la Urziceni. Desi tineretul a castigat atunci cu 3-0, scor concludent, atacantii nostri au ratat foarte mult, motiv pentru care Sandoi a pus un accent deosebit pe faza de finalizare. Ieri antrenorul vorbea de o echipa probabila care ar putea sa arate astfel: Minca – Sorin Radoi, Moti, Stefan Radu, Pulhac Ð Prepelita, Herea, Florescu, Varga Ð Andrei Cristea, Keseru. O echipa cu jucatori de valoare, motivata si constienta ca se afla in fata unei performante pe care nu trebuie sa o rateze. In tabara gazdelor se anunta o absenta de marca. Capitanul echipei, Stefan Kiessling, s-a accidentat la meciul cu Irlanda de Nord si a devenit indisponibl. Revine insa Polanski, jucatorul Borussiei Moenchengladbach.
Partida cu Germania nu rezolva insa problema echipei calificate la turneul final, programat intre 10 si 23 iunie 2007, in Olanda. Formatia calificata, Romania sau Germania, ajunsa in play-off, isi va cunoaste un nou adversar stabilit prin tragere la sorti, cu care va disputa doua meciuri tur-retur pe 7/8 octombrie si 10/11 octombrie. Cine trece de aceasta faza ajunge la turneul final din Olanda. Partida Germania-Romania se disputa in aceasta seara, de la ora 21.30 si va fi condusa de o brigada din Belgia cu Serge Gumienny la centru. Meciul va fi transmis in direct de TV Sport.

Nu i-am invins niciodata pe nemti la tineret

Echipa nationala de tineret a Romaniei nu a invins niciodata reprezentativa similara a Germaniei, reusind doua rezultate de egalitate in cele trei meciuri disputate. Primul meci intre cele doua formatii s-a incheiat cu victoria nemtilor, scor 1-0, in 1998, la turneul final al Campionatului European de la Bucuresti. Celelalte doua intalniri, terminate la egalitate, au fost amicale si s-au disputat in toamna anului 1998, la Bucuresti, scor 0-0, si la inceputul lui 2000, la Koblenz, scor 1-1.
Potrivit statisticilor, jucatorii cu cele mai multe selectii la nationala de tineret sunt Cosmin Moti, cu 22 de convocari, si Andrei Prepelita, cu 20. Golgheterul reprezentativei Romaniei este George Florescu, cu patru reusite.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă