16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCe spune UEFA despre posibila EXCLUDERE a Stelei. De ce DEPINDE ...

Ce spune UEFA despre posibila EXCLUDERE a Stelei. De ce DEPINDE decizia

UEFA a refuzat să comenteze consecinţele Dosarului Valiza asupra participării echipei de fotbal Staua Bucureşti în campionatele europene. “Acceptarea Stelei în Champions League se va face conform regulamentului în vigoare al Champions League. Momentan, UEFA nu face niciun alt comentariu legat de acest subiect”, a precizat UEFA pentru HotNews.

Potrivit regulamentului UEFA, “un club nu va putea participa în Champions League în cazul în care a fost implicat direct sau indirect în orice activitate care vizează aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci la nivel naţional sau internaţional, după intrarea în vigoare a articolului 50(3) din Statutul Uefa [n.r. 27 aprilie 2007]”.

În acest caz, motivarea deciziei din dosarul “Valiza” ar putea cântări decisiv, deoarece o parte din faptele comise de Becali s-au petrecut anterior intrării în vigoare a acestui articol.

La momentul producerii faptelor pentru care s-a dat condamnarea în dosarul “Valiza”, Gigi Becali nu deţinea nici o funcţie oficială în structura clubului Steaua, însă controla indirect activităţile de la club prin cunoştinţele şi rudele sale.

Mai mult, Teia Sponte, condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul “Valiza”, era la momentul producerii faptelor vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă