11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCe spune Stelian Tănase despre sesizarea la Parchet, privind datoria Splendid Media

Ce spune Stelian Tănase despre sesizarea la Parchet, privind datoria Splendid Media

Președintele SRTv, Stelian Tănase, a declarat, pentru Mediafax, că Splendid Media este o problemă dinainte de venirea sa la TVR. El a comentat sesizarea la Parchet depusă de Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TVR.

Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV) a sesizat, marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în privinţa datoriei de aproximativ 4,5 milioane de euro pe care conducerile care s-au succedat la şefia SRTv nu au recuperat-o de la regia de publicitate Splendid Media.

Stelian Tănase a spus: "Punctul meu de vedere este cel al Consiliului de Administraţie care a discutat şi a luat o decizie în ultima sa şedinţă. Punct".

Citește și: Bătălie politică pe TVR: după campanie, tragem fermoarul

Deşi nu a dorit să spună în ce a constat respectiva decizie, Stelian Tănase a precizat că "Splendid Media a fost un subiect de discuţie în mai multe şedinţe ale Comitetului Director şi ale Consiliului de Administraţie". "Sindicatul care asistă la aceste şedinţe cunoaşte foarte bine. Nu am înţeles de ce a dorit să intervină în acest proces decizional", a spus Stelian Tănase.

Întrebat cum a ajuns TVR la această situaţie, ca sume importante nerecuperate să fie pierdute prin prescriere, Stelian Tănase a răspuns: "Trebuie să vedeţi stenograma Consiliului de Administraţie, nu aş vrea să comentez. Eu nu sunt jurist. Consiliul de Administraţie a luat în ultima lui şedinţă o decizie. Mai luase o decizie şi cu o lună în urmă. De asemenea, Comitetul Director a luat nişte decizii", a spus Stelian Tănase.

El a mai spus că TVR va face în acest caz ce are de făcut, chiar dacă această chestiune nu îl priveşte direct, pentru că este o problemă de dinainte de venirea lui la conducerea Televiziunii Române.

"Vom face ce e legal, ce avem de făcut. Între jurişti şi departamentul economic este o citire diferită a acestei probleme. Departamentul juridic a deschis o acţiune şi departamentul economic are o altă părere. Splendid Media e o problemă de mult dinainte de venirea mea. Ca să spun aşa nici nu mă priveşte. Dar vreau să o rezolv, nu vreau ca aceste datorii istorice să rămână", a mai spus Stelian Tănase.

În fapt, în ultima şedinţa a CA, care a avut loc pe 22 septembrie, nu a fost luată nicio decizie în privinţa Splendid Media, potrivit hotărârilor postate pe site-ul CA.

În schimb, în şedinţa din 16 septembrie, CA al TVR a cerut ca, până pe 30 septembrie, Compartimentul Juridic şi Departamentul Economic din TVR să prezinte Consiliului de Administraţie un document ce trebuie să conţină "propunerea unor case de avocatură care să formuleze un punct de vedere privind căile de recuperare a debitului neîncasat în baza contractului încheiat cu Splendid Media SA, a cărei vechime este mai mare de trei ani".

De asemenea, Compartimentul Juridic al TVR trebuie să prezinte CA măsurile legale care pot fi luate împotriva persoanelor răspunzătoare de nerecuperarea debitelor, potrivit hotărârii CA din 16 septembrie.

Pe de altă parte, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 19 septembrie, SPUSTV l-a acuzat pe Stelian Tănase, actualul preşedinte-director general al instituţiei, pentru modul în care a vrut să gestioneze situaţia cu Splendid Media.

SPUSTV a spus că, deşi acuză CA că i-a blocat iniţiativele de reorganizare a Televiziunii Române, Stelian Tănase ar trebui să le mulţumească membrilor Consiliului de Administraţie că au anulat încercarea Direcţiei Economice, aflată sub directa coordonare a lui Tănase, "de a comite una din cele mai mari ilegalităţi din istoria unei instituţii publice şi anume renunţarea la demersurile legale şi obligatorii de a se recupera 24,5 milioane de lei de la Splendid Media".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă