21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCe se joacă săptămâna aceasta în tenis: Ne mutăm cu atenția pe...

Ce se joacă săptămâna aceasta în tenis: Ne mutăm cu atenția pe Dubai (Simona, favorită 1) și pe Rio (Irina Begu, favorită 2)

Campionii săptămânii trecute au fost Wawrinka, Nishikori, Cuevas, Petkovic și Hantuchova. Săptămâna aceasta ne mutăm în Dubai, Rio, Marseille și Delray Beach.

Până ieri, Stan Wawrinka nu câștigase niciodată un turneu de 500 în întreaga sa carieră. În fapt, situația cu trofeele la Stan e un pic bizară, în sensul bun. Între 2006 și 2013, elvețianul adunase doar patru titluri. În ultimele 14 luni a întrecut tot acel total, dar nu oricum, ci luând-o de sus în jos. A câștigat primul Slam al carierei, apoi primul Masters, pentru ca acum să bifeze căsuța și la categoria 500, cu unul dintre cele mai prestigioase turnee ale acestei grupe de turnee. La acestea se adaugă două titluri la Chennai pentru un total de nouă trofee, ceva mai apropiat de așteptările pe care le presupune talentul lui Stan.

Rotterdam a însemnat un pas important pentru Wawrinka, pentru că îi confirmă promisiunea făcută la începutul anului, una asemănătoare cu intențiile Simonei. Stan a spus că își dorește să mențină tot sezonul forma arătată anul trecut doar la câteva turnee, iar până acum semnele sunt promițătoare. Exceptând acel set decisiv de toată pomina cu Djokovic, elvețianul e neînvins în acest an, contabilizând 14 victorii și două trofee, ceea ce-l urcă pe locul 2 în Race.  

Citește tot grupajul, cu toate informațiile despre turneele acestei săptămâni, plus câștigătorii săptămânii trecute, pe Treizecizero.ro.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă