15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCe reguli să nu aplici când vrei să îţi găseşti jumătatea

Ce reguli să nu aplici când vrei să îţi găseşti jumătatea

Dragostea adevărată a devenit un mit pentru cei care încearcă de mult timp să îşi găsească un partener. De multe ori aceştia urmează sfaturile din reviste sau cărţi. Dar tehnicile de agăţat promovate în mass media nu ajută deloc.

Cărţile care te îndeamnă să foloseşti anumite replici de agăţat, jocuri psihologice sau îţi spun cum să îţi controlezi limbajul trupului sunt inutile, spun specialiştii citaţi de ziarul The Telegraph.

Dacă îţi cauţi un partener nu trebuie să citeşti toate cărţile pe această temă sau să reţii replici întortocheate şi stupide. O metodă mult mai eficientă şi mai simplă prin care poţi să cunoşti o persoană nouă este să fii tu însuţi şi să te simţi bine.

Dacă nu faci decât să cauţi permanent aceea persoană ideală, o să ajungi să îi consideri pe toţi oamenii din jurul tău potenţiali parteneri. Singurul lucru pe care îl vei obţine cu această atitudine este să pari disperat iar personele de sex opus cu siguranţă vor observa. Cea mai bună abordare pe care trebuie să o ai când eşti singur şi vrei să îţi întâlneşti perechea e să ieşi în oraş cu prietenii, să vorbeşti cu oameni noi, iar restul va curge de la sine.

Psihologii sociali de la Universitatea din Londra sunt de părere că sfaturile date în reviste sau cărţi despre cum să întâlneşti pe cineva sunt doar nişte „fleacuri neştiinţifice”. Iar sexologul american Petra Boynton spune că de multe ori, regulile şi sfaturile din reviste nu sunt bazate pe studii ştiinţifice reale.

„În plus, aceste cărţi cu reguli de succes pentru a atrage o persoană sunt evaluate pe baza vânzărilor, deci nu poţi să îţi dai seama dacă sunt doar trucuri comerciale sau nu”, spune ea.
Cum să întâlneşti persoana potrivită pentru tine?

Psihologii îi sfătuiesc pe cei care au emoţii la o întâlnire să nu se complice cu replici stupide de agăţat. Ei le recomandă să se comporte natural, să vorbească cu cât mai multe persoane de sex opus şi să fie sociabili.

Cea mai bună metodă pentru a cunoaşte o persoană care îţi place este foarte simplă. Nu trebuie să foloseşti replici ciudate pentru a-i atrage atenţia. Specialiştii spun că e de ajuns să saluţi şi să întrebi ce mai face.

Nu ai prefera această abordare decât celebrele replici „Singurică, singurică?”, „Eşti sigur/ă ca nu ne-am mai întâlnit într-o viaţă anterioară?” ,sau „ Arăţi aşa de bine, încât era să fac infarct.”?

„Dacă te gândeşti cum să te prezinţi într-un mod mai special sau ce replică să foloseşti totul se va duce pe râpă”, spune Petra Boynton. Un plan elaborat de agăţat sau o decodificare a limbalului nonverbal al persoanei de care eşti atras te vor ajuta doar să îţi pierzi timpul inutil. În plus, de cele mai multe ori, replicile de agăţat „inteligente” nu funcţionează. Ele te vor face să pari o persoană superficială şi nu lasă o impresie tocmai bună.

Tehnici inutile de agăţat femei

O metodă populară de agăţat femeile este de a face o remarcă răutăcioasă sau un compliment evident fals pentru a scădea încrederea unei femei. Astfel, bărbaţii cred că vor arăta mai siguri pe ei în faţa persoanei pe care vor să o cunoască şi o vor impresiona mai repede. În acest fel, ei reuşesc doar să enerveze femeile care nu ştiu cum să plece mai repede.

De asemenea nu există nici o certitudine ştiinţifică că dacă stai cu un picior depărtat de celălalt şi îndrepţi vârful pantofului spre o femeie îi vei atrage atenţia. De multe ori mişcarea nu este sesizată deloc sau pur şi simplu mesajul pe care vrei să îl transmiţi nu este destul de clar.

O altă tactică pe care trebuie să o uiţi este folosirea unor replici clişeu de agăţat. Încearcă să fi natural şi ai incredere în tine. De asemenea, nu presupune că orice fată care merge într-un club este în căutarea unui potenţial partener.

Tehnici inutile de agăţat bărbaţi

Privirile pe sub gene folosite de femei pentru a atrage un bărbat pot avea tocmai efectul invers. Dacă sunt folosite prea des şi prea insistent se vor transforma într-o privire ciudată care poate speria pe oricine, spune sexologul Petra Boynton.

Mişcarea prin care îţi împingi coapsele înainte pentru a-ţi evidenţia silueta nu este în mod necesar un semn de senzualitate pentru bărbaţi, iar trucul cu plimbatul mâinii prin păr nu îţi asigură succesul.

Uită şi de regulile care spun că nu e bine să îl suni tu prima sau că nu trebuie să îi răspunzi la telefon. Crezi că dacă faci pe inaborbabila vei fi mai interesantă? Nu este chiar aşa.

Boynton spune că această tactică este greşită şi de cele mai multe ori, în loc să trezeşti interesul unui bărbat vei reuşi doar să îl determini să nu te mai caute.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. […] Ce anume il enerveaza pe partenerul tau cel mai mult? Care sunt lucrurile, evenimentele sau acțiunile care il pot face sa devina furios? Furia este o emoție relativ necesară cu care fiecare fiinta umană se confruntă. Sa identifici ceea ce declanșează furia in partenerul tau este o modalitate bună de a cunoaște mai bine cealaltă persoană. Puteți învăța multe lucruri prin modul în care oamenii își exprimă furia la fel de mult ca și cum răspund la lucrurile care o declanșează. Maturitatea emotionala inseamna sa nu te arunci pur si simplu intr-o relatie si sa te lasi dus de val, ci sa iti acorzi mai intai timp pentru a cunoaste cat mai bine cealalta persoana. Ce reguli nu trebuie sa aplici atunci cand vrei sa iti gasesti jumatatea, afli de pe romanialibera.ro.  […]