12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCe le spune Oprescu protestatarilor: "Ori sunteţi hotărâţi, ori dansaţi pinguinul"

Ce le spune Oprescu protestatarilor: “Ori sunteţi hotărâţi, ori dansaţi pinguinul”

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut sindicaliştilor care vor protesta de luni să-şi susţină cauza pentru care au ieşit în stradă, “nu să danseze pinguinul”. În acelaşi timp, Oprescu a făcut şi un apel la bucureşteni să folosească mai mult mijloacele de transport în comun şi mai puţin maşinile personale săptămâna viitoare, scrie Realitatea.net.

Oprescu crede că oamenii care participă la proteste nu sunt convinşi de reuşita ieşirii lor în stradă. El a amintit cum la protestul din mai 2010 oamenii care au participat au dansat pinguinul în loc să îşi susţină cauza pentru care au ieşit în stradă, iar la o oră după ce protestele s-au finalizat, reprezentanţii guvernului au anunţat o diminuare a salariilor, adică exact contrariul a ceea ce cereau sindicaliştii.

“Acum depinde de ce vor ei să obţină. Ori sunt hotărâţi ori dansează pinguinul, că dacă vor să danseze să îmi spună şi mie că le pot da o locaţie mai potrivită” a spus glumind primarul general al Capitalei în cadrul emisiunii Realitatea Te Priveşte. În opinia lui Oprescu, nu mai există niciun orizont de aşteptare din partea românilor.

Sorin Oprescu a făcut şi un apel la bucureşteni să folosească mai mult mijloacele de transport în comun şi mai puţin maşinile personale săptămâna viitoare.

“Am încercat să iau măsuri de siguranţă pentru a nu se transforma în acte de vandalism. Îi rog pe bucureşteni ca în perioada în acare se desfăşoară aceste proteste, adică de luni şi până la sfârşitul săptămânii, să folosească cât mai puţin maşina personală şi cât mai mult mijloacele de transport în comun pentru că am dublat numărul acestora, am făcut un apel şi sper ca Udrişte să mărească şi numărul garniturilor de metrou”, a mai spus edilul Capitalei.

20.000 de protestatari vor ieşi în stradă în zilele următoare. Liderii sindicali au discutat sâmbătă cu premierul mai bine de trei ore însă nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte mitingurile anunţate.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor organiza în teritoriu, luni, pichete, urmând ca între 22 şi 27 septembrie să proteste în Piaţa Victoriei, acţiunile fiind doar ale acestei confederaţii chiar dacă iniţial se stabilise să participe toate confederaţiile.

Potrivit vicepreşedintelui Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, luni, între orele 10:00 şi 18:00, vor fi organizate acţiuni sindicale în toate judeţele ţării, manifestările având o durată minimă de două ore, iar între 22 şi 27 septembrie în acelaşi interval orar vor ieşi zilnic aproximativ 4000 de oameni în Piaţa Victoriei.

Astfel, pe 22 septembrie vor participa federaţiile din sănătate, pe 23 federaţiile din educaţie, pe 24 federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar 27 federaţiile din administraţie şi chimie.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă