14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialSondaj: Ce îi sperie pe britanici mai mult decât ieșirea din UE

Sondaj: Ce îi sperie pe britanici mai mult decât ieșirea din UE

Perspectiva obținerii independenței de către Scoția îi sperie pe britanici mai mult decât ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, arată un sondaj publicat, marți, în cotidianul Scotland’s Herald, informează Reuters, citat de Agerpres.

Sondajul arată că 68% dintre alegători consideră secesiunea Scoţiei faţă de Regatul Unit drept opţiunea lor mai puţin preferată, comparativ cu ieşirea Marii Britanii din UE, susţinută de către 32%. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.512 persoane pe cuprinsul regatului, în perioada 21-26 aprilie. 

Partidul Naţional Scoţian (SNP), care se aşteaptă să câştige uşor alegerile pentru parlamentul scoţian joi, a promis un alt vot privind independenţa dacă Scoţia este nevoită să iasă din UE, „împotriva voinţei sale”, la referendumul din 23 iunie privind apartenenţa Marii Britanii la blocul comunitar. 

La referendumul din 2014, scoţienii au votat împotriva independenţei, cu 55% contra 45%, dar SNP a obţinut apoi doar trei cele 59 de mandate ale Scoţiei în parlamentul de la Westminster la alegerile britanice din 2015. 

Numărul britanicilor care doresc rămânerea ţării în Uniunea Europeană a crescut în ultimele patru săptămâni, potrivit unui sondaj online realizat de compania Opinium Research pentru cotidianul Observer, difuzat sâmbătă.

 

 

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă