10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCe crede Funeriu despre universităţie din Constanţa

Ce crede Funeriu despre universităţie din Constanţa

Ministrul Educaţiei a vizitat ieri Universitatea Maritimă din Constanţa şi a avut discuţii atât cu conducerea instituţiei de învăţământ, cât şi cu corpul profesoral.

 

Ministrul Educaţiei s-a declarat mulţumit de condiţiile de pregătire pe care le au studenţii la această universitate.

„Am vrut să vizitez această universitate pentru a da un semnal că universităţile care produc rezultate produc absolvenţi care sunt bine pregătiţi pentru piaţa muncii şi vor avea tot sprijinul Ministerului Educaţiei. Am discutat cu domnul rector şi cu comunitatea academică din universitate modalităţi concrete de îmbunătăţire a activităţii atât pe partea de predare, cât şi pe partea de cercetare şi pe toate palierele de dezvoltare pe care universitatea le poate avea în viitor. A fost o vizită de lucru, o vizită mai puţin protocolară, dar o vizită de substanţă”, a explicat ministrul Funeriu.

De asemenea, ministrul şi conducerea UMC au căzut de acord asupra unui plan de dezvoltare instituţională, care să pună accent pe calitatea resursei umane.

„UMC este o universitate care produce,  are o valenţă educaţională foarte importantă, de foarte bună calitate, pe care statul înţelege să o sprijine în continuare. Această clasificare a universităţilor a avut în vedere intensitatea activităţii de cercetare. Nu este o ierarhizare, ci este o constatare a misiunii specifice pe care fiecare universitate poate să o ducă la bun sfârşit. UMC poate să ducă la bun sfârşit un proces educaţional de foarte bună calitate în domeniul în care este specializat şi, desigur, în anumite domenii poate acum şi în viitor şi mai mult pe domenii de cercetare. Cred că cel mai mare câştig al acestei vizite este că împreună cu domnul rector şi cu unitatea academică am căzut de acord să gândim un plan de dezvoltare instituţională pe termen lung, plan de dezvoltare instituţională care să cuprindă ca element principal calitatea resursei umane. Până la urmă modernizarea sistemului se rezumă la un sistem care dă resurse şi pârghii manageriale oamenilor de calitate” , a explicat Funeriu.   

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă