13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCe cred Ponta şi Antonescu despre rocada Kovesi-Morar

Ce cred Ponta şi Antonescu despre rocada Kovesi-Morar

Premierul Victor Ponta a afirmat că “rocada Kovesi-Morar” reflectă o procedură un pic ciudată şi a arătat că este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind şi alţi procurori buni, potrivit Mediafax.

“Sunt convins că mai sunt şi alţi procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că ministrul Justiţiei va propune, miercuri, anumite persoane pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

Ea a anunţat totodată că începând de marţi – 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general – l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că ar fi “inacceptabil” şi “scandalos” ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propună o rocadă între Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar la DNA şi Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorinţa preşedintelui Traian Băsescu.

Cele mai citite

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă