16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCe avere are deputatul PC Gheorghe Coman

Ce avere are deputatul PC Gheorghe Coman

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie, are, potrivit declaraţiei de avere, opt terenuri agricole, intravilane şi extravilane, în suprafaţă totală de aproape 19.000 de metri pătraţi, o casă în comuna Năeni şi un credit de 53.500 lei, conform Mediafax.

Citeşte şi: UPDATE: Şeful PC Buzău, deputatul Gheorghe Coman, prins în flagrant când lua 3000 de lei pentru trafic de influenţă, a fugit de anchetatori cu maşina, dar a fost prins la scurt timp

Potrivit ultimei declaraţii de avere a parlamentarului, datată iunie 2013, Gheorghe Coman este deţinătorul a trei terenuri agricole în localităţile Gălbinaşi şi Tisău, în suprafaţă de aproape 7.000 de metri pătraţi, precum şi a două terenuri intravilane în suprafaţă totală de peste 4.400 de metri pătraţi tot în comunele Gălbinaşi şi Tisău.

Deputatul mai are, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, peste 7.600 de metri pătraţi de alte trei terenuri extravilane şi o casă de locuit de 150 de metri pătraţi în comuna Năeni.

Totodată, parlamentarul are un credit contractat în anul 2011, scadent în 2017, în sumă de 53.500 de lei.

Conform aceluiaşi document, Gheorghe Coman a obţinut un venit anual din calitatea sa de administrator la firma proprie în cuantum de 25.967 de lei şi indemnizaţie de parlamentar de 1.566 de lei, în timp ce soţia sa a obţinut un salariu net de la aceeaşi firmă de 18.400 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Gheorghe Coman este unic asociat al firmei SC Intercoman SRL.

Conform aceleiaşi declaraţii, prin firma sa, Coman are în derulare contracte cu Primăria Scutelnici şi Primăria Gălbinaşi, pentru reabilitare drumuri comunale, în valoare da aproape 150.000 de lei.

Deputatul Gheorghe Coman a fost ales parlamentar în anul 2012 pe listele PPDD, la redistribuire, fiind la primul său mandat, ulterior migrând la PC, pentru ca săptămâna trecută să fie ales lider al organizaţiei judeţene de la Buzău.

Coman are 44 de ani şi este de profesie lăcătuş mecanic, fiind absolvent al unei şcoli profesionale din Braşov. Anul trecut, în cadrul unei conferinţe de presă, criticat de presă că nu are studii universitare, Coman declara că intenţionează să dea la o facultate, fără a şti însă profilul pe care are de gând să-l urmeze.

La câteva luni după ce a obţinut mandatul de parlamentar din partea PPDD, Gheorghe Coman a migrat la PC, în scurt timp fiind numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene.

Coman, care a beneficiat de sprijinul conducerii de la centru a partidului, a fost intens contestat de conservatorii buzoieni, care îi reclamau lipsa studiilor şi a experienţei în politică, având în vedere că înainte de a fi fost ales deputat nu a activat niciodată în vreo formaţiune politică.

Săptămâna trecută, Gheorghe Coman a fost ales preşedinte al PC Buzău, în prezenţa preşedintelui executiv al partidului, Vasile Nistor, alegerile fiind marcate de un scandal provocat de conservatorii buzoieni care nu l-au vrut pe Coman în fruntea filialei locale a PC.

Cele mai citite

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul. Este primul act legislativ european care vizează monitorizarea și reducerea în mod eficace a emisiilor de...

Regulamentul privind industria „zero net” face ca UE să devină căminul producției de tehnologii curate

Regulamentului privind industria „zero net” (RIZN) a fost adoptată în ședința de astăzi, 27 mai, în cadrul întâlnirii Comisiei Europene. Noul regulament ar urma să...

Analiză: sectorul călătoriilor în revenire puternică 

Pe măsură ce se apropie vacanța de vară și industria turismului și a călătoriilor revine la viață, o analiză a platformei de tranzacționare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă