0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCe au pățit 55 de români în Italia după ce li s-a...

Ce au pățit 55 de români în Italia după ce li s-a stricat autocarul

55 de români care călătoreau în Italia au fost trimiși de autoritățile locale în adăposturi temporare. Românii au fost obligați să accepte această situație după ce li s-a defectat autocarul.

Potrivit presei italiene, printre cei 55 de români se află o femeie însărcinată și un copil mic, informează Mediafax.

Autocarul plecase din România și se îndrepta spre sudul Italiei. Joi seara, mașina a rămas în pană în regiunea Abruzzo (centrul Italiei), reușind să ajungă până în orașul Pescara. 

În noaptea de joi spre vineri, românii au fost cazați într-un centru improvizat în gara Pescara. Adăpostul a fost amenajat de Poliţia feroviară italiană în colaborare cu organizaţiile On the road şi Crucea Roşie. Vineri seară, românii au fost mutaţi într-o sală de sport pusă la dispoziţie de Primăria oraşului Pescara.

Abia mâine dimineață, românii ar urma să fie îmbarcați într-un alt autocar, care să-i transporte spre orașele de destinație din regiunile Puglia şi Calabria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă