19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCazanciuc, despre numirea la CEDO: Dacă Iulia Motoc s-a prezentat cel mai...

Cazanciuc, despre numirea la CEDO: Dacă Iulia Motoc s-a prezentat cel mai bine, ea va fi aleasă

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, la Digi 24, că trebuie să se menţină rezultatele luptei împotriva corupţiei şi că autorităţile trebuie să se asigure că procurorii îşi pot face meseria.

“Noi trebuie, în primul rând, să ne asigurăm că rezultatele luptei împotriva corupţiei se vor menţine. Un rol important îl are şi prevenţia. Putem să avem rezultate concrete în privinţa combaterii corupţiei, dar putem spune că avem un mediu propice atunci când şi prevenţia e consolidată. Suntem într-o etapă de evaluare, după care vom propune măsuri concrete, mai ales pe partea de prevenţie, pentru că pe partea de combatere există rezultate.Tot ce trebuie să facem este ca procurorii să-şi poată face în continuare meseria”, a declarat Cazanciuc, potrivit Digi24.

Citeşte şi Membrii CSM şi reprezentanţii magistraţilor cer întărirea statutului procurorului în Constituţie

De asemenea, Cazanciuc a mai spus că, dacă Iulia Motoc va fi aleasă judecător din partea României la CEDO, înseamnă că ea s-a prezentat cel mai bine.  În acelaşi context, Cazanciuc a ţinut să sublinieze că nu România alege ocupantul acestei funcţii, ci Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), de pe lista cu cele trei propuneri înaintate de Guvernul de la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că lista celor trei propuneri ale Comisiei de selecţie a candidaţilor, alcătuită în urma interviurilor de miercuri, va fi făcută publică joi.

Astfel, în competiţia pentru această funcţie au rămas Iulia Motoc, Cristina Coteanu, Bianca Guţan, Tudor Panţîru, Florin Streteanu şi Paul Vasilescu, fiecărui candidat fiindu-i rezervată câte o oră în faţa Comisiei de selecţie. Interviurile nu au fost publice, potrivit Mediafax.

Lista cu cei trei candidaţi aleşi de comisie va fi înaintată Guvernului. După primirea avizului Comisiilor Juridice şi pentru Drepturile Omului din Senat şi Camera Deputaţilor reunite în şedinţa comună, Guvernul va transmite Consiliului Europei lista cu propuneri cuprinzând cei trei candidaţi.

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă