17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCaz incredibil la o maternitate din Iași: Unde a ajuns să NASCĂ...

Caz incredibil la o maternitate din Iași: Unde a ajuns să NASCĂ o femeie. Medicii, anchetați!

O femeie în vârstă de 36 de ani a născut pe holurile Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi, după ce a fost lăsată să aștepte. Conducerea unității sanitare a deschis o anchetă pentru a afla cum a fost posibil acest incident. 

O femeie din localitatea ieşeană Bosia a născut pe holul unităţii, în condiţiile în care erau doi medici de gardă. Cristina Dobre, managerul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declarat că a fost declanşată o anchetă internă, potrivit Mediafax.

Femeia a ajuns, joi dimineaţă, cu o ambulanţă la maternitatea ieşeană, fiind nevoită să aştepte pe holul unităţii sanitare, întrucât la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultaţii, potrivit medicilor.

Între timp, pacientei i s-a declanşat naşterea pe hol, în timp ce aştepta să intre în triaj, deşi cazul reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri.

În aceste condiţii, femeia a fost preluată de unul dintre cei doi medici care erau de gardă şi dusă în sala de naşteri.

”A fost demarată o anchetă internă, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic şi Comisia de Disciplină. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp să ajungă în sala de operaţie. Naşterea a decurs în condiţii normale, atât femeia cât şi copilul sunt sănătoşi, n-a avut nimeni de suferit. Există nişte proceduri de lucru în astfel de situaţii, vom vedea dacă au fost respectate. Nu mă pot pronunţa în acest caz, însă o analiză serioasă se va face cu siguranţă”, a afirmat managerul maternităţii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care făceau gărzi în ziua respectivă nu sunt angajaţi ai maternităţii, ci au contracte de prestări servicii cu unitatea medicală.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă