13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCăutând-o pe A.S.A.

Căutând-o pe A.S.A.

O dată cu promovarea în Liga I a echipei FCM, printre microbiştii mure-şeni s-a născut ideea renaşterii formaţiei ASA Târgu Mureş.

FCM Târgu Mureş a ajuns pe prima scenă a fotbalului românesc la numai doi ani de la data înfiinţării, mulţi confundând echipa antrenată de Adrian Falub cu ASA Tg. Mureş, fosta echipă-emblemă a oraşului, o grupare care are în palmares chiar şi un titlu de vicecampioană, plus trei participări în Cupa UEFA, cu cea care a promovat. Între cele două însă nu există nici o apropiere. Totuşi, viceprimarul localităţii Târgu Mureş, Claudiu Maior, care este şi manager general al FCM, caută soluţii pentru preluarea palmaresului pentru ca ASA să fie din nou prezentă în primul eşalon din România. „Vom discuta cu cei care ne pot demonstra că deţin Asociaţia Sportivă Armata din Târgu Mureş”, a spus Maior.

Îl vor pe Bölöni

Chiar dacă pe moment lucrurile nu sunt favorabile, fostele glorii ale formaţiei ASA Tg. Mureş nu vor fi lăsate deoparte. La banchetul de la sfârşitul acestei săptămâni, când se va sărbători promovarea în Liga I, vor fi invitaţi mai mulţi foşti mari jucători. Oficialităţile clubului şi ale oraşului vor încerca să-l aducă la eveniment şi pe Ladislau Bölöni. „Avem grijă de fostele glorii. Le-am amenajat un sector special la tribuna oficială. Fiecare are numele pe scaun. Încercăm să-l aducem şi pe Ladislau Boloni la banchet. I-am trimis deja o invitaţie şi sperăm să ne onoreze cu prezenţa. În ceea ce priveşte palmaresul, vom mai aştepta să vedem cum ne descurcăm în primul an în prima Ligă. Apoi, dacă totul va decurge bine, vom discuta cu cei implicaţi. Poate până la anul se mai descentralizează armata şi vom avea cu cine discuta pe această temă. Obiectivul nostru în prima ligă este să ne clasăm mai sus de locul 12. Urmează să mai mărim capacitatea arenei de la 4.500 de locuri la 7.500-8.000 de locuri, pentru a putea primi câţi mai mulţi suporteri la meciurile din Liga I”, a spus Maior.  

 

Claudiu Maior, manager FCM Tg. Mureş

Viceprimarul localităţii Tg. Mureş, Claudiu Maior, este şi managergeneral al clubului FCM.

Ce ştiţi de ASA?

Deocamdată, ASA există. Dacă acest nume nu va mai exista, atunci vom dori să-l preluăm. Virgil Lăcătuşu a înregistrat numele ASA la OSIM şi a înfiinţat echipa ASA Ungheni, dar asta nu înseamnă că deţine şi palmaresul ASA Târgu Mureş.  Nu se poate numi Asociaţia Sportivă Armata pentru că la Ungheni nu există armată.

Dar unde este palmaresul?

Palmaresul e la armată, la Bucureşti.  Armata nu va ceda aşa uşor. Mai ţin de documente, în speranţa că vor reuşi cândva să reanimeze echipa. Vom discuta cu cei care ne pot demonstra că deţin Asociaţia Sportivă Armata din Târgu Mureş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă