18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialCătălin Chelu a fost eliberat

Cătălin Chelu a fost eliberat

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, trimis în judecată pentru că ar fi încercat să îl mituiască pe fostul secretar de stat din MAI Dan Fătuloiu, a fost eliberat din închisoare vineri seară, după circa două luni de detenţie, informează NewsIn.

La ieşirea din închisoare, Chelu a fost aşteptat de mai mulţi prieteni.

“Practic, este un dosar de provocare, şantaj şi înscenare. După data de 8 februarie, am avut în sfârşit certitudinea că justiţia face justiţie şi într-adevăr îşi face datoria”, a declarat omul de afaceri.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, vineri, eliberarea lui Chelu şi a celor trei apropiaţi ai săi, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, toţi trimişi în judecată pentru că ar fi încercat să îl mituiască pe Fătuloiu.

Magistraţii au respins astfel recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei din 9 februarie a Tribunalului Bucureşti, care a hotărât atunci înlocuirea arestului preventiv pentru cei patru cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia Tribunalului Bucureşti în cazul celor patru a fost luată după audierea a doi dintre denunţătorii din dosar, respectiv a chestorului Dan Fătuloiu şi a fiului său, Alexandru Fătuloiu.

În decembrie 2010, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Cătălin Chelu şi alţi trei oameni de afaceri, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, sub acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă şi, respectiv, complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie arată că, în perioada august – 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-a promis chestorului-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu şi persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune, în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, potrivit DNA.

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă