16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCăşuneanu, Locic şi Costiniu rămân cu interdicţia de a părăsi ţara

Căşuneanu, Locic şi Costiniu rămân cu interdicţia de a părăsi ţara

Oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi fostul preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiniu, rămân cu interdicţia de a părăsi ţara, după ce Completul de 9 Judecători le-a respins recursurile împotriva măsurii dispuse de Secţia Penală a instanţei supreme, scrie NewsIn.Decizia de mieste definitivă.

ÎCCJ a decis, pe 3 iunie, că oamenii de afaceri Căşuneanu şi Locic, dar şi judecătorul Costiniu, trimişi în judecată în dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu, nu au voie să părăsească ţara, începând cu 11 iunie, interdicţia actuală expirând pe 10 iunie. Decizia a fost atacată cu recurs de cei trei, iar Completul de 9 Judecători a judecat miercuri contestaţiile.

Căşuneanu, Locic şi Costiniu au fost arestaţi preventiv în luna aprilie, timp de trei zile, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu. Cei trei au fost eliberaţi din arest după ce Completul de 9 Judecători le-a admis recursurile împotriva mandatelor de arestare şi le-a impus interdicţia de a părăsi ţara. Ulterior, interdicţia a fost prelungită de procurorii anticorupţie, măsură contestă de Căşuneanu şi Costiniu la Înalta Curte. Contestaţiile celor doi au fost respinse de magistraţii instanţei supreme.

Pe de altă parte, Voicu va fi cercetat în continuare în stare de arest, după ce ÎCCJ a constat că măsura arestării este legală şi a menţinut-o.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecată în dosarul în care Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic sunt acuzaţi de mai multe fapte de corupţie, după ce procurorii au trimis în instanţă rechizitoriul întocmit în acest caz.

Astfel, potrivit procurorilor anticorupţie, senatorul Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie. Potrivit rechizitoriului, în anul 2009, Voicu a cerut de la Căşuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 de euro, din care a primit 200.000 de euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a rezolva favorabil un dosar în care era implicat Căşuneanu.

În perioada iulie – noiembrie 2009, Costiniu l-a sprijinit pe Voicu “să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina să adopte o soluţie în favoarea societăţii la care Costel Căşuneanu era asociat”, potrivit rechizitoriului. De la Locic, Voicu a primit 119.000 de lei, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi-i va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva lui Locic, ci să propună soluţia de neurmărire penală, într-un dosar în care Marius Locic era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă