11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCartea Recordurilor la judecata romilor

Cartea Recordurilor la judecata romilor

 

Romii sibieni vor să dea în judecată Cartea Recordurilor. Sunt supăraţi că specialitatea culinară pe care au gătit-o, un şah-hai-mas de o tonă, nu a doborât nici un record, screi Mediafax.

Mâncarea tradiţională a fost încadrată de oficialii Guiness Book într-o categorie mai largă, care cuprinde şi un record spaniol, mult mai mare. În Guiness Book, cea mai mare mâncare tradiţională din lume a fost gătită în Spania. Cântărea 2.368 de kg, aproape de două ori şi jumătate mai mult ca şah-hai-mas-ul pe care l-au preparat romii, la Sibiu, pe 26 ianuarie.

“Din lista de ingrediente pe care aţi trimis-o, am înţeles că această tocană este făcută preponderent din varză, carne şi orez, astfel va fi identificată ca o tocană, nu se poate deschide o categorie separată de record pentru mâncarea dumneavostră”, au fost informaţi romii din Sibiu, care au bănuiala că la mijloc este o discrimare şi se gândesc la un protest în stradă. Mişcării lor, speră ei, li s-ar putea alătura şi romii din Londra.

“Noi putem să acţionăm Guiness Book în judecată, pentru ca ei ne discriminează, faţă de celelalte popoare, alte naţii care au încercat şi au obţinut astfel de recorduri. Suntem dispuşi să îi dăm in judecată, noi suntem chiar o institutie de drept şi ei probabil că nu ştiu acest lucru. Cunoaştem pârghiile prin care să găsim dreptatea noastră mergând până la Curtea Europeană De Justiţie”, a spus Dorin Cioabă, preşedintele INDIROM.

La uriaşul şah-hai-mas de la Sibiu au muncit 12 bucătărese şi şapte bucătari, pentru 4.000 de porţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă