16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCarnavalul de la Veneţia se mută la Bucureşti

Carnavalul de la Veneţia se mută la Bucureşti

Institutul Italian de Cultură din Capitală vă invită pe 7 şi 8 martie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la expoziţia „Măşti artizanale veneţiene“, eveniment ce aduce un strop din magia vestitului carnaval care a avut loc de curând în superbul oraş din lagună.

Expoziţia prezintă celebrele măşti create în atelierele Kartaruga, după tehnici tradiţionale ale artizanilor veneţieni, îmbogăţindu-le totodată prin experimentarea de noi procedee şi tehnici de decorare. Lumea Kartaruga este exprimată în creativitatea atelierului său, numit şi La Botega, situat în inima Veneţiei. Măştile Kartaruga, utilizate şi în spectacole de teatru şi producţii cinematografice hollywoodiene, precum cele purtate în „Cu ochii larg închişi“ sau „Casanova“, ascund şi un strop de măiestrie românească, dat fiind că o parte a producţiei se realizează chiar în România, la Buzău.

Vernisajul acestei spectaculoase expoziţii, ce are loc vineri, la ora 19.00, va fi o adevărată petrecere de carnaval, care îşi propune să readucă atmosfera de veselie trăită în aceste zile în atâtea pieţe din Italia. Publicul va putea să admire extraordinarele măşti artizanale Kartaruga, să asiste la numerele de jonglerie ale acrobaţilor promovaţi de Fundaţia Parada România şi să deguste dulciurile tipice de carnaval din diferitele regiuni ale Italiei, majoritatea pregătite în casă cu această ocazie.

Publicul este invitat să vină la petrecere costumat sau cu mască, aducându-şi propria contribuţie de bună dispoziţie, veselie şi fantezie. Intrarea este gratuită şi liberă pentru toţi cei care au chef de distracţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă