11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCarmen Dan a anunțat că Poliția va face verificări, la Pașcani, după...

Carmen Dan a anunțat că Poliția va face verificări, la Pașcani, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații că un nevăzător ar fi fost discriminat de un șofer de autobuz

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, duminică, pe contul său de Facebook, că a cerut Poliției Române să facă verificări, la Pașcani, după ce șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a sesizat-o cu privire la un bărbat nevăzător căruia nu i-ar fi fost respectate drepturile.

„Din păcate, trăim vremuri în care starea de normalitate este tulburată de cazuri despre care vreau să cred că sunt excepții. Vreau să cred că de acum înainte se va crea un precedent şi astfel de situaţii nu se vor mai ivi, iar drepturile oamenilor precum Petrică vor fi respectate! Sesizarea făcută ieri de Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc că m-a sensibilizat și m-a intrigat. Cazul lui Petrică din Pașcani mă interesează în primul rând ca om, pentru că gândesc că dinamica lucrurilor pe care le trăim ar trebui să nu ne facă să ne îndepărtăm unii de ceilalți, ci dimpotrivă, să ne bucurăm de o normalitate liniștită, chiar dacă unii dintre noi suferă de o boală, se luptă cu un handicap sau sunt defavorizați de natură”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

În acest context, ea a explicat că a luat legătura cu bărbatul din Pașcani, iar Poliția Română va efectua verificări, astfel încât să descopere cauzele incidentului și pedepsirea celor responsabli.

„Din postura funcției de ministru al Afacerilor Interne, am reacționat cum am aflat de <<păţania>> lui Petrică. Am luat legătura cu doamna Baban care a avut amabilitatea să îmi dea numărul de telefon al domnului Petrică pe care l-am şi sunat. În acest moment, reprezentații Poliției Române desfășoară verificări suplimentare pentru a afla exact ce s-a întâmplat atunci, iar dacă cineva a greșit atunci acela trebuie să plătească!”, a mai spus ministrul de Interne.

 

Precizarea vine după ce, sâmbătă, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a scris, pe Facebook, că a citit despre cazul unui bărbat din Pașcani care ar fi fost umilit de un șofer de autobuz.

„Am citit astăzi pe Facebook despre Petrică, un om nevăzător care a avut parte de un tratament nedrept și umilitor din partea unui șofer de autobuz, Daniel, și despre reacția nepotrivită a polițistului local. Îmi pare rău pentru experiența urâtă a lui Petrică și vreau să îi facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne și am rugat-o să facă toate verificările necesare și să aplice toate sancțiunile stabilite de lege. Cred că schimbarea vine din fiecare dintre noi și nu putem sta nepăsători în fața unei situații de acest fel, indiferent că suntem călătorii din autobuz, polițiști sau altceva", a precizat șeful PSD, pe Facebook.

Anterior, situația a fost relatată, pe aceeași rețea de socializare, de Laura Baban, o cunoscută a bărbatului, care a povestit că șoferul unui autocar l-a bruscat și a refuzat să-l transporte pe Petrică, împreună cu câinele ghid, deși legea prevede că persoanele cu astfel de dizabilități pot călători în mijloacele de transport în comun însoțiți de animalele de companie. Totodată, din relatarea femeii, nici polițistul chemat de nevăzător la locul incidentului nu a reacționat corespunzător, ignorând dificultățile de orientare și deplasare ale acestuia.

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă