11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCariera de huilă a luat locul ştrandului

Cariera de huilă a luat locul ştrandului

Sute de hunedoreni merg să se îmbăieze la fosta carieră de huilă de la Câmpu lui Neag-Uricani, pe amplasamentul căreia s-a format un lac.

De când termometrul a sărit de 30 de grade Celsius, zeci de oameni vin să se răco-rească la fosta carieră de huilă de la Câmpu lui Neag-Uricani, pe amplasamentul căreia s-a format un lac. În Valea Jiului există două ştranduri moderne, dar mulţi preferă să vină aici pentru că este gratis. Apa are aproximativ 80 de metri adâncime şi lacul este alimentat de două izvoare care menţin nivelul ridicat. În plus, toate galeriile subterane sunt inun-date şi se formează curenţi de apă foarte puternici şi periculoşi. Recent, doi tineri s-au trezit luaţi de val şi au fost salvaţi de pompierii de la ISU Hunedoara cu ajutorul unei bărci. Repre-zentanţii administraţiei publice locale spun că nu îşi permit să asigure pază nonstop, însă le-au solicitat jandarmilor din acea zonă să asigure pe cât posibil acest lucru.

Cât priveşte plăcuţele care avertizează asupra pericolului, primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, spune că, de câte ori le-au montat, de atâtea ori au dispărut. Totuşi, pentru că tot este iubit de localnicii din Valea Jiului, edilii se gândesc să-l transforme în zonă de agre-ment. „Au fost câteva solicitări şi vrem să găsim o formulă, dar deocamdată suprafaţa res-pectivă are o problemă juridică”, spune Dănuţ Buhăescu. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă