1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăCapitala este cuprinsă de proteste. Noile restricții scot oamenii în stradă

Capitala este cuprinsă de proteste. Noile restricții scot oamenii în stradă

Sute de persoane protestează în București, în Piața Victoriei și la Unversitate, față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea Covid-19.

O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în zona Piaţa Universităţii.

Protestul din Piața Universității este organziat de AUR. Manifestanții de aici se îndreaptă spre Piața Victoriei.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

Protestatarii au strigat printre altele: „Demisia!”, „Libertate!”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. Unii au steaguri tricolore.

O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Jandarmeria a transmis că momentan nu se vor aplica amenzi, dar organizatorii sunt cunoscuți.

„Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților. Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Manifestații sunt și la Craiova, la Cluj-Napoca și la Iași, unde numărul participanților variază de la câteva zeci la câteva sute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă