3.1 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăPoliticăCapitala este cuprinsă de proteste. Noile restricții scot oamenii în stradă

Capitala este cuprinsă de proteste. Noile restricții scot oamenii în stradă

Sute de persoane protestează în București, în Piața Victoriei și la Unversitate, față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea Covid-19.

O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în zona Piaţa Universităţii.

Protestul din Piața Universității este organziat de AUR. Manifestanții de aici se îndreaptă spre Piața Victoriei.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

Protestatarii au strigat printre altele: „Demisia!”, „Libertate!”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. Unii au steaguri tricolore.

O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Jandarmeria a transmis că momentan nu se vor aplica amenzi, dar organizatorii sunt cunoscuți.

„Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților. Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Manifestații sunt și la Craiova, la Cluj-Napoca și la Iași, unde numărul participanților variază de la câteva zeci la câteva sute.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 284. Rusia și Belarus se antrenează pentru a forma „o singură armată”

Militarii din Rusia și Belarus se antrenează pentru a forma "o singură armată", a declarat președintele de la Minsk, Aleksandr Lukașenko. Acesta a susținut că...

Inflaţia rapidă, criza datoriilor şi costul vieţii – cele mai mari ameninţări la adresa afacerilor -sondaj

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani...

Exporturile de cereale în Ucraina au scăzut cu 30%

Ucraina a exportat aproape 18,1 milioane de tone de cereale până acum în sezonul iulie 2022/iunie 2023, în scădere cu 29,6% faţă de cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă