2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialCând și unde va fi comemorat cel de-Al Doilea Război Mondial

Când și unde va fi comemorat cel de-Al Doilea Război Mondial

Militari din China, Rusia şi alte ţări au au participat, duminică, la repetiţii, la Beijing, în vederea unei parade militare programate luna viitoare pentru marcarea sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Mediafax.

Militari din Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Mongolia, Cuba şi Mexic urmează să participe la această paradă, programată pe 3 septembrie, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

Avioane de vânătoare au survolat centrul Beijingului, în timpul repetiţiei cu vehicule, potrivit unor corespondenţi de presă.

Parada este considerată o afişare a capabilităţilor tot mai importante ale Armatei pentru Eliberarea Poporului, în contextul în care Beijingul îşi afirmă pretenţiile asupra unor teritorii – aflate în centrul unor dispute cu alte state din regiune – în mările Chinei de Sud şi de Est.

Un decret cu privire la capitularea Japoniei senat de către împăratul Hirohito a fost citit la radio pe 14 august 1945.

Ceremonia oficială a capitulării japoneze a avut loc la bordul navei de război USS Missouri, în Golful Tokyo, pe 2 septembrie 1945.

Cele mai citite

Un castel-muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în Argeș

O familie cu tradiție în turism a construit cu fonduri proprii un muzeu dedicat lui Dracula. Muzeul se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni...
00:00:33

VIDEO. Netanyahu: “Israelul nu dorește să facă rău civililor din Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (2 decembrie) că Israelul continuă să lucreze în coordonare cu SUA și organizațiile internaționale pentru a defini...

Recomandări ANPC de Moş Nicolae, legate de jucării și dulciuri

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor, în contextul sărbătorii de Moş Nicolae, să achiziţioneze dulciuri numai din...
Ultima oră
Pe aceeași temă