14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCanada promite revanşa în meciul cu România

Canada promite revanşa în meciul cu România

Naţionala de rugby a Canadei promite că îşi va lua revanşa în faţa României după ce a pierdut, la limită, meciul cu “Stejarii”, în urmă cu un an.

Cel mai important adversar al "Stejarilor" din seria partidelor test programate în luna noiembrie va fi Canada, pe care România o va întâlni și anul viitor la Cupa Mondială din Anglia, unde cele două echipe vor face parte din Grupa D, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Anul trecut, tot în cadrul partidelor test din luna noiembrie, cele două echipe s-au aflat față în față pe Stadionul National Arcul de Triumf, când Florin Vlaicu, marcând o lovitură de pedeapsă în ultimul minut, a decis soarta jocului și victoria gazdelor cu scorul de 21-20.

Canada a pierdut ultimele partide test, în luna iunie, în fața Japoniei, Scoției și Statelor Unite. Canadienii vor disputa patru meciuri în luna noiembrie, un prilej de a-și măsura forțele înaintea participării la Cupa Mondială de anul viitor.

Selecționerul neozeelandez al Canadei, Kieran Crowley, are în vedere un lot lărgit, de 33 de jucători, care îmbină experiența și tinerețea. Nu lipsesc nume importante, ca Tyler Ardron, Jamie Cudmore, James Pritchard, Aaron Carpenter sau DTH van der Merwe, dar și jucători care au impresionat la IRB Americas Rugby Championship, cum sunt Jordan Wilson-Ross și Seb Pearson.

Partida cu Stejarii va fi ultima din această serie. Înainte de venirea la București canadienii vor avea trei jocuri, cu RFU Championship XV (selecționata ligii secunde din Anglia), pe 2 noiembrie, cu Namibi, cinci zile mai târziu. Şi cu Samoa, pe 14 noiembrie.

 

 

 

 

Cele mai citite

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă