15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCampionii României, alături de copiii bolnavi

Campionii României, alături de copiii bolnavi

Copiii de la spitalul Marie Curie au avut parte vineri de o mare surpriză. Marii campioni Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Andrei Pavel au vizitat spitalul şi au împărţit multe jucării. Sportivii au intrat în mai multe saloane ca să îi încurajeze pe părinţii cu copii bolnavi şi le-au oferit cadouri „de însănătoşire grabnică”. Deşi copiii erau prea mici ca să îi recunoască pe campioni, ei au admirat-o pe fosta gimnastă Nadia Comăneci care a făcut lumânarea într-unul dintre paturi şi a executat perfect roata pe culoarele spitalului.

Campionii au vizitat etajele 6 şi 7 de la acest spital, modernizate anul trecut printr-o campania de strângere de fonduri iniţiată de Fundaţia Scheherezade. Enel Cuore, organizaţia non-profit a companiei Enel, a sprijinit lucrările de renovare de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti, printr-o donaţie de 500.000 de euro. Enel Cuore continuă să îi ajute pe copiii bolnavi prin diverse iniţiative sociale şi caritabile, precum invitarea celor trei mari sportivi români să viziteze spitalul Marie Curie.

„A fost o vizită emoţionantă pentru mine. Spitalul Marie Curie este un exemplu. Sper ca şi alţi oameni care câştigă bani în România să investească în unităţi medicale similare”, a declarat Ilie Năstase.

Dacă Nadia Comăneci a făcut o demonstraţie de flexibilitate în spital, Ilie Năstase şi Andrei Pavel i-au învăţat pe micuţi să joace tenis. Tenismen-ul Andrei Pavel a trimis o minge peste spitalul Marie Curie stârnind uralele şi aplauze din partea copiilor. Micuţii au avut şansa de a urmări în curtea spitalului un meci de tenis ad-hoc între Ilie Năstase, Andrei Pavel şi Nadia Comăneci şi chiar de a juca alături de marii noştri campioni. „Am avut emoţii, dar mi-a plăcut mult”, a mărturisit unul dintre băieţei.

Nadia Comăneci deschide un centru sportiv în Bucureşti

După meci, sportivii au împărţit tricouri cu mesaje de încurajare precum „campion” şi „câştigător” şi mingii de tenis cu autografele personale. Părinţii au profitat de ocazie pentru a face multe poze cu vedetele.

„Toţi copiii, chiar şi cei care sunt bolnavi, trebuie încurajaţi să facă mişcare. Sportul este important pentru copii din multe puncte de vedere: coordonare şi sănătate. Dacă nu fac sport, ei pot deveni obezi sau se pot îmbolnăvi de diabet. Nu vorbim de sport de performanţă, ci de sport în general”, i-a sfătuit Nadia Comăneci pe părinţii copiilor de la spitalul Marie Curie.

Aceştia s-au plâns că în România nu există un centru sportiv unde copiii cu diferite probleme de sănătate pot face mişcare sub supravegherea unui personal instruit. Nadia a anunţat astăzi în premieră că până la sfârşitul anului va deschide în Bucureşti o sală sportivă cu preţuri accesibile pentru a le oferi tuturor copiilor o şansă de a avea o viaţă normală.

Nadia Comăneci a povestit că fiul ei se joacă toată ziua în sala de sport din America şi de curând s-a înscris la cursuri de arte marţiale.

„Foarte mulţi copii care sunt implicaţi în sport în SUA sunt foarte bine dezvoltaţi din toate punctele de vedere şi la şcoală sunt înaintea tuturor”, a povestit fosta gimnastă.

Marie Curie este cel mai mare spital de copii din România, tratând anual peste 50.000 de copii din toată ţara.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă