11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCampionii navelor miniaturale

Campionii navelor miniaturale

Sportivii de la CS Farul Constanţa au reuşit să ia crema la Campionatul Naţional de Navomodelism, care a avut loc la Muzeul Marinei Române.

 

În perioada 2-9 iunie 2012, în saloanele expo­ziţionale ale Muzeului Marinei Române s-a des­făşurat Campiona­tul Naţional de navomodele ma­chetă clasa C. Manifestarea, ajunsă la cea de-a XXIII-a ediţie, a fost organizată de Federaţia Română de Modelism, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa – Clubul Sportiv Farul Constanţa şi Muzeul Marinei Române.

În concurs s-au înscris 8 echipe din Bacău, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Medgidia, Suceava şi Timişoara (cu două cluburi), iar la individual au participat 70 de sportivi care au expus peste 250 de modele.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 9 iunie 2012, de la ora 9.00, iar în cadrul aces­teia au fost acordate 253 de di­­plo­­me, 92 de medalii şi 42 de cupe.

S-au „abonat” încă o dată la aur sportivi consacraţi atât na­ţio­nal, cât şi internaţional. Andrei Romeo şi Corneliu Costiniuc şi-au trecut în palmaresul deja foarte bogat mai multe medalii de aur. Cei doi au contribuit şi la adjudecarea titlului naţional de către echipa CS Farul, care s-a impus şi la juniori. Printre junio­rii care au câştigat competiţiile individuale s-au numărat constănţenii Nicolae Chiriac, Sergiu Ohanian şi Tudor Plugaru. Cei trei au reprezentat Palatul Copiilor Medgidia-Constanţa. Ei au avut concurenţă serioasă din partea bănăţenilor, sportivii de la CSM Timişoara obţinând şi ei mai multe titluri, printre care şi cel pentru echipe seniori, clasele C6 şi C7.

Printre medaliaţi s-a aflat şi di­­­rec­­torul Muzeului Marinei Ro­­­mâne, comandor dr. Olimpiu Manuel Glodarenco, proaspăt le­­gi­­­timat la CS Farul Constanţa, care a primit diplomă pentru locul II şi medalie de argint la Clasa C6A Seniori pentru macheta navei „Sarnhorst”.    

Costiniuc, un abonat la aur

Comandorul (r) Corneliu Costiniuc a fost cadru didactic la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” până la ieşirea din rândurile ofiţerilor activi, iar de atunci se dedică exclusiv navomodelismului. Începutul fusese făcut în copilărie, când prima opţiune fusese pentru machetele de avioane. Când a început să predea la Academie, pregătea diferite machete pentru studenţi şi a fost remarcat de unul dintre profesori, care i-a propus să treacă la nave. N-a ezitat să încerce, iar cu prima machetă a participat la o competiţie, pe care a şi câştigat-o. De atunci, nu a existat concurs la care să participe şi să nu obţină măcar o medalie.

70 de sportivi s-au întrecut la Campionatul Naţional de Navomodelism.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă