13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCampioni de milioane. Topul celor mai mari venituri din sport

Campioni de milioane. Topul celor mai mari venituri din sport

Sunt tineri, frumoşi, iar numele lor este scandat de milioane de fani. Însă mai au ceva. BANI. Şi asta pentru că imaginea lor chiar face milioane de dolari. Revista Forbes a intocmit un top al celor mai bine plătiţi sportivi din lume. Clasamentul a fost întocmit pe baza veniturilor din luna iunie a anului trecut.

Tiger Woods cel mai bine plătit sportiv din lume. Şi asta pentru că, anual, în contul lui intră 78, 1 milioane de dolari. Doar 13.1 milioane vin din golf, restul sunt contracte de publicitate şi alte angajamente. Tiger Woods are 38 de ani şi este unul dintre cei mai bogaţi sportivi din toate timpurile.

E departe de gloria de alta dată, dar şi de aerul rarefiat al primului loc din ATP. Roger Federer nu traversează cea mai bună perioadă din carieră, însă şi când joacă prost, elveţianul se umple de bani. Aşa că Federer e pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi sportivi- câştigă 71,5 milioane de dolari pe sezon- 6.5 doar din tenis. Federer are 32 de ani şi e singurul jucător de tenis din lume care a fost lider mondial timp de 302 săptămâni.

Kobe Bryant completează podimului celor mai bine plătiţi sportivi. Baschetbalistul de la LA Lakers câştigă 61,9 milioane de dolari anual, dintre care 27,9 vin doar din salariu.

LeBron James este şi el în top. cu un venit anual de 59,8 milioane de dolari, James e pe locul patru. Drew Brees e primul fotbalist din top. Americanul câştigă anual 51 de milioane de dolari, 40 doar din salariu. Pe şase este tot un fotbalist, Aaron Rodgers are un venit anual de 49 de milioane de dolari, 43 doar din salariu, restul din contracte de publicitate şi alte angajamente.

Phil Mickelson stă în umnbra lui Tiger Woods. A prins locul şapte în top, cu un venit anual de 48,7 milioane de dolari, aproape jumătate din venitul celui mai bine plătit jucător de golf din lume.

Trei fotbalişti completează topul 10 al celor mai bine plătiţi sportivi din lume. David Beckham nu este doar frumos, ci şi plin de bani. Şi chiar dacă nu mai este la prima tinereţe în fotbal, Beckham nu o duce deloc rău- câştigă anual 47, 2 milioane de dolari, însă doar 5,2 milioane sunt bani din fotbal. Suficient cât să stea confortabil pe locul 8.

Un alt fotbalist, Christiano Ronaldo, are şi el cu ce se lăuda. Portughezul, şi el unul dintre frumoşii sportului mondial, are noroc şi de bani- câştigă 44 milioane de dolari anualsi, chiar dacă e un loc mai jos decât britanicul Beckham îl face pe acesta- 23 de milioane de dolari din venitul său anula vin doar din fotbal.

Ultimul clasat e cel mai tare fotbalist al momentul- Lionel Messi. Argentinianul are un aur olimpic cu naţionala ţării sale, şi a cucerit patru baloane de aur consecutiv din 2009 până în 2012. Are un venit anual de 41, 3 milioane de dolari, dintre care 20,3 vin doar din fotbal.

În topul 100 al celor mai bine plătiţi sportivi întocmit de Forbes la jumătatea anului trecut sunt 26 de jucătoride baseball, 21 de baschet 14 de fotbal şi 13 de fotbal american. .

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă