11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCamera Deputaților a adoptat legea de numire a șefului Direcției de Informații...

Camera Deputaților a adoptat legea de numire a șefului Direcției de Informații a Armatei

Deputații au adoptat, marți, legea care prevede ca şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei să fie numit de către premier, relatează Mediafax.

Deputaţii au adoptat propunerea legislativă de modificare a legii 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea MApN, care prevede ca şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei să fie numit de primul-ministru, la propunerea ministrului Apărării. În prezent, şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei este numit de ministrul Apărării. Proiectul de lege urmează să fie analizat şi de Senat.

Citește și: Deputații au votat ca șeful informaţiilor armatei să fie numit de premier

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat că, după dezbaterea acestui proiect de lege la Senat, liberalii îl vor ataca la Curtea Constituţională pentru că prevederile lui schimbă "toată arhitectura de securitate".

El a spus că PNL a votat împotriva proiectului de lege, că nu era normal să se schimbe arhitectura de securitate fără o dezbatere şi că proiectul este o încercare a PSD de concentrare a puterii "în mâna unui singur om".

Şi liedrul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a criticat proiectul, arătând că "nu are nicio logică urgenţa modificării acestui proiect de lege". "Este un abuz al puterii, trebuia dezbătut mai mult în plen", a adăugat Gheorghe.

Deputatul PSD Eugen Bejenariu a spus, însă, că "toate Serviciile (de informaţii-n.r.) din Uniunea Europeană se subordonează Primului-Ministru din acele ţări". Propunerea legislativă de modificare a Legii 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea MApN a fost adoptată pe articole săptămâna trecută de deputaţi, ea fiind iniţiată de cinci parlamentari ai PSD, printre aceştia aflându-se Mircea Duşa, Ilie Sârbu şi Gabriel Oprea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă