11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCalcule pentru titlu

Calcule pentru titlu

Cele două reprezentante ale Constanţei în voleiul naţional, CVM şi CSV, mai au de jucat o singură partidă, după care vor începe adevăratele jocuri cu miză.

CVM Tomis Constanţa şi CSV 2004 Tomis s-au înscris serios în cursa pentru titlul naţional, după ce, la finalul săptămânii trecute, cele două echipe au reuşit să se impună în faţa celor doi lideri. Băieţii au învins cu 3-0 Remat Zalău, iar fetele cu acelaşi scor Ştiinţa Bacău. Tomitanii au trecut pe primele locuri în cele două ierarhii, însă fetele au două meciuri în plus faţă de echipa băcăuană, care, în cazul în care se va impune în cele două restanţe, va reveni în fotoliul de lider.

Sistemul competiţional elaborat de Federaţia Română de Volei este unul destul de complex. În primă fază, echipele clasate pe primele opt locuri în clasamentul sezonului regulat vor merge în play-off, formaţia de pe primul loc urmând a juca trei partide cu formaţia de pe locul opt, cea de pe locul doi trei meciuri cu formaţia de pe locul şapte şi aşa mai departe. După disputarea acestor partide, se trece la a doua fază a play-off-ului. Rezultatele vor conta în clasamentul ce va fi recalculat, fiind luate în considerare doar rezultatele dintre primele opt formaţii. În cea de-a doua fază vor începe meciurile tari.

Echipa de pe primul loc va juca cinci meciuri cu cea de pe patru, iar locurile doi şi trei se vor întâlni, de asemenea, în cinci jocuri. Aceste jocuri reprezintă practic semifinalele. Învingătoarele se vor întâlni în seria pentru titlu, aceasta numărând, de asemenea, cinci partide. Locul întâi, ocupat la această dată de CVM, reprezintă un avantaj important, deoarece echipa de pe litoral va evolua în cele mai multe partide pe propriul teren. Acelaşi lucru este valabil şi pentru fete, însă, în cazul în care se vor califica în finală de pe locul secund, echipa de pe primul loc va beneficia de avantajul terenului propriu în trei din cele cinci jocuri ale ultimului act. Până atunci mai este însă mult de jucat, primul meci al finalei fiind programat pe 16 aprilie.

1 este locul pe care se află în acest moment cele două echipe constănţene în ierarhiile voleiului românesc.

Sâmbătă, ultima etapă

Divizia A1 la volei, atât feminin, cât şi masculin, programează la finalul acestei săptămâni ultima rundă din cadrul sezonului regulat. Fetele au încheiat competiţia, adversara lor din ultima rundă, Penicilina Iaşi, retrăgându-se din competiţie, astfel că jocul va fi omologat cu 3-0 pentru echipa de pe litoral. În ceea ce îi priveşte pe băieţi, aceştia vor evolua în această etapă, pe terenul celor de la LPS Suceava, un adversar care, teoretic, nu poate pune probleme formaţiei constănţene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă