12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCadou pentru un nepot de prefect: Complex zootehnic vandut cu 8.000 de...

Cadou pentru un nepot de prefect: Complex zootehnic vandut cu 8.000 de euro

Primarul PSD al comunei Somova a fost acuzat de un coleg de partid ca vinde patru hectare de teren din proprietatea publica si zece imobile firmei nepotului prefectului de Tulcea cu 32.051 lei. PSD-istul care a dezvaluit ingineria a fost exclus din partid.

Nicolae Cosovei, primarul PSD al comunei Somova, este cercetat de DNA sub acuzatia ca vinde un complex zootehnic compus din patru hectare de teren intravilan si zece imobile, fara licitatie, la un pret de 32.051 lei firmei Deltadis SRL Lastuni, in spatele careia se afla nepotul prefectului (PDL) Vasile Gudu. Terenul si cladirile din compunerea complexului de crestere a berbecutilor apartin acum domeniului public al comunei Somova. In 2003, complexul zootehnic Somova a fost dat in folosinta gratuita, pentru cinci ani, firmei Deltadis SRL a nepotului actualului prefect Gudu, cu conditia ca unitatea zootehnica sa produca, iar patronul sa faca investitii. Consilierii din Somova au refuzat in 2003 sa treaca complexul in domeniul privat, cum a cerut Prefectura Tulcea, dar l-a imputernicit pe Cosovei sa incheie un contract de administrare cu Deltadis, interzicand vanzarea complexului dupa cinci ani la pretul de inventar, cum solicitase Deltadis.

 

Primarul a ignorat hotararea consilierilor si a semnat contractul care continea un paragraf referitor la vanzarea complexului. "Complexul se va vinde, dupa cinci ani, la un pret de 32.051 lei, care reprezinta 10% din valoarea de inventar", a precizat acesta in contract. Afacerea a fost dezvaluita de Gheorghe Nastase, consilier local PSD, in sedinta CL Somova, in care primarul le-a cerut alesilor locali sa ia act de vanzarea complexului. Nastase a precizat ca "primarul a incalcat o hotarare a consiliului semnand un contract cu clauza de vanzare. Actualul prefect Gudu a comis un fals, anul trecut, cand era director executiv al Directiei Agricole Tulcea, cand a intocmit un raport fals in care se precizeaza ca firma Deltadis a folosit complexul cinci ani si a realizat investitiile din contract". Urmare a dezvaluirilor, consilierii au refuzat vanzarea complexului. Firma din Lastuni s-a adresat instantei.

 

Primaria Somova nu s-a prezentat la proces, iar magistratii au dispus vanzarea complexului contra sumei de 32.051 lei. Primarul a revenit in consiliul local cu o noua cerere de vanzare, invocand hotararea judecatoreasca. In ultima sedinta a consiliului, Nastase a reiterat acuzatiile la adresa primarului, dar nu a mai putut impiedica vanzarea. Dupa respectiva sedinta, Nastase a sesizat DNA, invinuindu-l de fals pe primar. Organizatia PSD Somova condusa de Cosovei l-a exclus pe Nastase din partid si l-a revocat din functia de consilier. Nastase il considera coautor al demiterii sale pe presedintele PSD Tulcea, Vlad Manastireanu, secretar de stat responsabil cu coordonarea agentiilor in Guvernul Boc. Nastase sustine ca Manastireanu, din functia de subprefect al judetului Tulcea, in 2003, "a facut presiuni asupra consilierilor PSD din Somova sa cedeze gratis complexul firmei nepotului prefectului Gudu".

REPLICA
Vlad Manastireanu a negat acuzatiile afirmand ca este o problema a organizatiei Somova condusa de primarul Cosovei". Prefectul Gudu a spus ca "nu am comis un fals atunci cand am semnat raportul pentru ca un inspector a verificat informatiile la fata locului". "Contractul semnat cu firma Deltadis este legal. Acest lucru este confirmat si de instanta de judecata, care a obligat primaria sa vanda complexul", a afirmat Nicolae Cosovei.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă