14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCadavrul unui nou nascut, aruncat in toaleta

Cadavrul unui nou nascut, aruncat in toaleta

»  Cadavrul unui bebelus a fost descoperit intr-o toaleta a caminului Universitatii de Medicina din Timisoara

» Mama fatului a fost identificata drept o studenta la Medicina, din judetul Mehedinti

» Ea este internata la spital, iar medicii spun ca micutul s-a nascut prematur, la opt luni

 

Un bebelus mort a fost descoperit in noaptea de marti spre miercuri la un camin al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara. Un student s-a trezit in miez de noapte pentru a merge la toaleta, si acolo a gasit cadavrul unui bebelus. Imediat, l-a anuntat pe portarul caminului, care a sunat la numarul de urgenta 112.  
"Pe la ora unu am intrat in baie si am vazut ceva pe jos. Un fel de pachet, era acoperit cu hartie igienica si multe tampoane. Am observat un piciorus si atunci mi-am dat seama ca este vorba de un bebelus. Peretii erau plini de sange", a spus studentul care a descoperit fatul.
La fata locului a venit o echipa de cercetare formata dintr-un ofiter de politie judiciara, un tehnician criminalist si un medic legist.
"Din verificarile preliminare ale medicului legist, s-a stabilit ca fatul este de sex masculin, in luna a opta de evolutie a sarcinii. Moartea fatului a fost violenta, iar acum medicii legisti efectueaza examene toxicologice", a declarat subinspectorul Sergiu Rus, purtatorul de cuvant al Inspectoratului  de Politie al Judetului Timis.
Politistii au descoperit-o si pe mama copilului, o tanara de 21 de ani, M.I. din Mehedinti. Aceasta a ajuns in noaptea de marti spre miercuri, la Maternitatea Odobescu, cu sangerari, conform foii de observatie.
Medicii legisti vor stabili daca bebelusul mai traia in momentul in care a fost abandonat, caz in care mama risca intre 2 si 7 ani de inchisoare pentru pruncucidere.
Nici prietenul fetei, nici colegii nu stiau ca tanara era insarcinata.
Conferentiarul doctor Dan Pascut, medic la Maternitatea Odobescu, a declarat ca nu poate fi vorba despre un avort.
"Au ramas urme de placenta, este o nastere prematura. Posibil sa fi fost o sarcina ascunsa. Fata nu recunoaste nimic", a spus Pascut. Tanara, studenta in anul III la Medicina, a ramas internata la clinica de ginecologie si a fost tinuta in perfuzii, fiind anemica.
Rectorul Universitatii de Medicina, stefan Dragulescu, a declarat, pentru "Romania libera", ca este consternat de fapta fetei. "Sunt neplacut impresionat de acest caz, mai ales ca era un medic in devenire", a spus rectorul.

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă