20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Jandarmii au găsit două cadavre în Munții Făgăraș. Este vorba despre...

UPDATE. Jandarmii au găsit două cadavre în Munții Făgăraș. Este vorba despre cei doi frați care au fost dați dispăruți sâmbăta trecută

Jandarmii montani au descoperit, sâmbătă, cadavrul unui bărbat, care se presupune că ar fi unul dintre cei doi frați dispăruți, în urmă cu o săptămână, în Munții Făgăraș, informează Mediafax. Duminică dimineață Digi TV a anunțat că jandarmii au descoperit și al doilea cadavru.

Cele două trupuri neînsuflețite au fost descoperite aproape unul de altul. Inițial reprezentanții Jandarmeriei nu au cunoscut identitatea primului bărbat descoperit fără viață. Apoi au găsit asupra acestuia o carte de identitate care aparține unuia dintre cei doi frați dispăruți. După ce a fost descoperit și al doilea cadavru, a devenit cert că e vorba de cei doi frați dispăruți.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, jandarmii montani au găsit cadavrul primului bărbat în zona sub Fereastra Mică din Munţii Făgăraş, însă deocamdată acesta nu a fost identificat oficial.

„Nu ştim exact cine este victima. Nu avem certitudinea că este unul dintre cei doi căutaţi. Jandarmeria Montană cu efective mărite, alături de Salvamont, continuă perierea zonei. Comunicarea cu efectivele din teren se face greoi, din cauza lipsei semnalului în zonă“, a spus inișial reprezenantul IJJ Braşov.

Cadavrul va fi coborât la poalele muntelui de unde va fi preluat de Serviciul de Medicină Legală Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, Laurenţiu Stoian, echipele de salvatori au sistat căutările, în jurul orei 13.30, deoarece a început viscolul, căutăriile urmând să fie reluate în cursul zilei de duminică.

Cei doi fraţi dispăruţi sunt din judeţul Mureş şi au plecat sâmbătă, într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, încercând să ajungă pe vârful Moldoveanu. Căutările celor doi turişti au început luni dimineaţa, după ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenţă 112 deoarece nu a mai putut lua legătura niciunul dintre ei. Timp de trei zile ei au fost căutaţi şi de elicopterele MAI, special echipate pentru misiuni de salvare.

Fraţii au plecat din localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, unde au lăsat maşina cu care veniseră şi care aparţine unei societăţi comerciale. Apoi, cei doi au urcat pe Valea Sâmbetei şi de atunci nu mai ştie nimeni de ei. Misiunea echipelor de salvatori este extrem de periculoasă, în zonă existând pericol de avalanşe.


Citește și: Salvamontiştii din Făgăraş caută, încă de sâmbătă, doi turişti care au fost surprinşi de viscol pe munte


 

 

 

 

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă