15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBulgarii îşi caută selecţioner în România. Lăcătuş, Piţurcă şi Iordănescu, pe lista...

Bulgarii îşi caută selecţioner în România. Lăcătuş, Piţurcă şi Iordănescu, pe lista federaţiei

Bulgaria a început dezastruos campania de calificare la Euro 2012, cu două eşecuri usturătoare: 0-4 cu Anglia şi 0-1 cu Muntenegru. Federaţia caută un nou antrenor, după ce Stanimir Stoilov a demisionat, iar pe listă se află şi trei tehnicieni români, potrivit realitatea.net.

Foştii selecţioneri ai României Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu, dar şi fostul tehnician al Vasluiului, Marius Lăcătuş, sunt pe lista Federaţiei Bulgare de Fotbal, care caută un nou antrenor pentru naţionala de fotbal.

Postul de selecţioner al Bulgariei este vacant după ce Stanimir Stoilov a demisionat ca urmare a celor două eşecuri cu Anglia (0-4) şi Muntenegru (0-1) din debutul preliminariilor Campionatului European din Ucraina şi Polonia. Potrivit presei bulgare, printre candidaţii la funcţia de antrenor al naţionalei de la sud de Dunăre se numără şi cei trei români amintiţi. “Noul antrenor al naţionalei Bulgariei va fi sigur un străin. Se negociază cu tehnicieni din România şi Germania. Printre posibilele nume sunt Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuş şi Victor Piţurcă, fostul selecţioner al Camerunului Vinny Schaefer şi fostul antrenor al Georgiei Klaus Toppmoller. Dacă nu se va ajunte la o înţelegere cu unul dintre aceştia, Bulgaria va avea un antrenor interimar pe 8 octombrie, când va juca împotriva Ţării Galilor”, scrie publicaţia Dnevnik.

Toţi cei trei români vizaţi de federaţia bulgară au experienţă la nivel de echipe naţionale. Marius Lăcătuş a fost antrenor la reprezentativa statului Panama şi secundul lui Iordănescu la cea a României. Pe lângă naţionala noastră, Anghel Iordănescu a mai antrenat Grecia şi Emiratele Arabe Unite, iar Victor Piţurcă a fost principal la cele de seniori şi tineret ale României.

În prezent, Victor Piţurcă este manager general la Universitatea Craiova, unde are un proiect pe termen lung, Anghel Iordănescu a ieşit din fotbal şi este senator în Parlamentul României, iar Marius Lăcătuş a decis să se distanţeze pentru o perioadă de fotbal, după perioada petrecută la FC Vaslui, şi să plece împreună cu familia în Spania, unde fiica sa îşi efectuează studiile.

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

VIDEO. A câștigat primul titlu de campion mondial la snooker. Englezul Kyren Wilson l-a învins pe Jak Jones

Kyren Wilson a obținut primul său titlu de campion mondial la snooker, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 18-14, pe galezul...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă