12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBugetul pentru publicitate al CNH a crescut de zece ori

Bugetul pentru publicitate al CNH a crescut de zece ori

Ministerul Economiei si Comertului a decis majorarea de 10 ori a bugetului pentru imagine si publicitate al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, odata cu aprobarea rectificarii bugetare, in timp ce nivelul salariilor pentru minerii din Valea Jiului a ramas neschimbat. CNH nu a solicitat mai multi bani pentru imagine, mai ales ca pana acum s-a incadrat in banii alocati la inceputul acestui an, dar a primit o majorare substantiala.
In schimb, cresterea salariala a fost solicitata in repetate randuri si in final s-a reusit abia o majorare a bugetului de salarii, insa pentru alte cheltuieli si nu pentru retributiile de baza. Conform bugetului rectificativ detaliat al CNH, aprobat in sedinta de Guvern, compania beneficiaza de fonduri inzecite pentru publicitate, pe care, insa, nu le-a solicitat. Astfel, de la 12.000 RON, compania are acum 120.000 RON pentru “imagine si publicitate”, desi in cele 10 luni scurse de la inceputul anului conducerea institutiei de stat nu a depasit bugetul initial alocat decat cu 300 RON.
Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, a declarat ca “nu am solicitat majorarea bugetului, insa in luna iulie s-a estimat ca vor creste foarte mult cheltuielile cu publicitatea. Noua ordonanta privind organizarea licitatiilor obliga la cheltuieli de publi-citate mai mari”. El este convins ca banii nu vor fi cheltuiti, dat fiind faptul ca de la inceputul acestui an la acest capitol s-au alocat 12.374 RON.

Mai multi bani pentru prime de Craciun

Daca CNH nu a cerut bani mai multi pentru publicitate, dar a primit cu larghete, nu acelasi lucru se poate spune despre mult-discutata majorare salariala a minerilor din Valea Jiului. Bugetul companiei la acest capitol a fost majorat cu 2,4 procente, insa sumele primite in plus nu pot fi alocate pentru cresteri salariale. Potrivit bugetului rectificativ detaliat, “nu se majoreaza salariul de baza individual, ci doar castigul mediu salarial”. Altfel spus, banii primiti in plus la fondul de salarii pot fi alocati pentru majorarea adaosurilor salariale (prime) sau pentru plata posturilor suplimentare prestate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă