16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBucureşti: Ultima zi pentru reînnoirea contractelor de închiriere a parcărilor

Bucureşti: Ultima zi pentru reînnoirea contractelor de închiriere a parcărilor

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei mai au la dispoziţie zece zile pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă. Până la 30 martie, ei sunt aşteptaţi la sediul Administraţiei Domeniului Public din Bd. Poligrafiei nr. 4 pentru depunerea documentaţiei necesare.

Pentru închirierea unui loc de parcare de reşedinţă, bucureştenii trebuie să depună următoarele acte: cerere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine, o schiţă cu amplasamentul locului de parcare solicitat şi o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Dacă până la 30 martie cetăţenii care au avut contract de închiriere al unui loc de parcare pe anul precedent nu îşi manifestă intenţia de a-l reînnoi, Administraţia Domeniului Public îl poate atribui oricărei alte persoane interesate.

În sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă, care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.
Închirierea locurilor de parcare de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament; se pot atribui numai pentru autoturisme şi numai persoanelor care domiciliază în imobilul respective.

Alocarea se face numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing şi pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă