21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBucurenciu, capturat dupa ce a zburdat sase ani

Bucurenciu, capturat dupa ce a zburdat sase ani

Urmaritul national si international Mihai Bucurenciu, condamnat in anul 2003 la zece ani de inchisoare pentru instigare la sechestrare de persoane in scandalul "Portbagajul", a fost arestat miercuri seara in autogara din Ramnicu Valcea. El va fi repartizat intr-un penitenciar pentru executarea pedepsei.

Cautarea lui Mihai Bucurenciu a durat sase ani, timp in care condamnatul a stat in Belgia – tara care a refuzat extradarea pe motiv de lipsa de probe – si apoi in Romania, unde a intrat cu un pasaport fals si s-a plimbat in voie sub ochii politiei. Scandalul "Portbagajul" a izbucnit in anul 2000 si a antrenat laolalta nume de politicieni, politisti si capi ai lumii interlope.
Atunci, Bucurenciu a fost acuzat ca a comandat rapirea si torturarea lui Valentin Raducan, pe care il suspecta ca i-a furat din portbagajul masinii o geanta cu 420.000 dolari si un kilogram de bijuterii. Deoarece beneficia de protectie politica – avea afaceri cu fostul primar Ion Dinuta –, Bucurenciu nu a fost arestat preventiv.
In scandal au fost vehiculate numele ministrului de Interne de atunci Constantin Dudu Ionescu, precum si nume de generali din politie, la care Bucurenciu ar fi fost in audienta pentru a-si recupera geanta cu bani si bijuterii.

 

Ulterior, pentru recuperarea bunurilor furate, Bucurenciu a apelat la membrii gruparii interlope a fratilor "Gemeni", care l-au rapit, sechestrat si torturat pe Raducan. In scandalul "Portbagajul" au fost condamnate 12 persoane, printre care si Bucurenciu. In timpul procesului, o judecatoare a acestui dosar penal a fost atacata in fata blocului.
In toiul scandalului, generalul Ion Pitulescu, fost sef al Politiei Romane, ne declara ca lumea interlopa – careia il asocia si pe Bucurenciu – beneficia de protectia politicienilor si generalilor corupti. In timpul procesului, victima Raducan a sustinut ca rapitorul sau, Sandu Geamanu, a tinut legatura telefonica cu generalul Filipescu, din conducerea Politiei Capitalei. In scandal a fost implicat inclusiv seful Politiei Capitalei, generalul Mircea Bot, care i-ar fi cerut lui Bucurenciu 200.000 dolari pentru recuperarea bunurilor furate. Politistii suspectati nu au fost inculpati, din lipsa de probe. Singurul general pedepsit a fost Bot, destituit de la conducerea Politiei Capitalei pentru a fi numit sef la Politia Transporturi.

Cele mai citite

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...
Ultima oră
Pe aceeași temă