11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBucătăria, în prim plan

Bucătăria, în prim plan

Bucătăria a devenit în zilele noastre una dintre cele mai importante funcţiuni ale locuinţei. O dată cu schimbarea stilului de viaţă ­organizarea acestui spaţiu, care în casele ­noastre era în mod uzual mai mic faţă de cerinţele moderne, devine esenţială. Multe din funcţiile tradiţionale ale livingului sunt acum preluate de spaţiul destinat bucătăriei, aici desfăşurându-se nu numai activităţi legate de prepararea mesei,  ci şi de relaxare şi petrecere a timpului în familie sau chiar cu prietenii.  

Tot uzual este acum integrarea diningului în bucătărie iar existenţa sistemelor audio-video, precum şi prepararea unor reţete speciale de feluri de mâncare împreună cu copiii sau prietenii nu mai miră pe nimeni. De aceea, în bucătăria modernă, pe lângă organizarea spaţiului astfel încât acesta să fie cât mai funcţional şi ergonomic, aparatura electrocasnică fiind în prim plan, un aspect de care trebuie ţinut seamă din ce în ce mai mult este cel estetic.

Din acest punct de vedere bucătăriile moderne sunt aerisite, spaţioase, proaspete şi dinamice, culorile şi iluminatul jucând un rol esenţial. Chiar şi plantele şi perdeluţele îşi găsesc acum un loc aici. Acesta este şi motivul, în afară de faptul că este o perioadă tocmai bună pentru a regândi spaţiul bucătăriei în pas cu nevoile actuale ale  dumneavoastră,  pentru care avem mai multe abordări pe această temă. Mai multe idei, trucuri şi ponturi prezentate vă vor ajuta în mod sigur.

Tema grădinii, a plantelor şi florilor este de asemenea una care stă în centrul preocupărilor multora dintre cititori. Pentru fiecare lună trebuie făcute anumite lucrări şi operaţii speciale iar octombrie nu face excepţie, mai cu seamă că vremea s-a stricat iar multe ghivece cu plante şi flori trebuie băgate în interior.

În sfârşit, lucrările de amenajare şi renovare, în special cele legate de termoizolarea locuinţelor, precum şi găsirea soluţiilor optime privind instalaţiile de încălzire sunt teme deosebit de actuale, multe din idei putând fi preluate şi de către proprietarii caselor vechi, care doresc să le renoveze.

Puteţi obţine răspunsuri experte la întrebările şi problemele dvs.: ion.diamandi@romanialibera.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă