30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialBREXIT: Mărturii.Britanicii regretă că au votat pentru ieșirea UK din UE

BREXIT: Mărturii.Britanicii regretă că au votat pentru ieșirea UK din UE

Un suporter al ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a vorbit la un post naţional de radio despre faptul că regretă că a votat pentru BREXIT şi a povestit că decizia sa i-a adus nenumărate certuri cu propriul fiu, scrie The Independent.

Barbara Ansdale spune că simte acum că votul eu a fost bazat pe „premise false” şi a fost un gest de protest.

Citește și: BREXIT. Primul Consiliu European după votul din Marea Britanie. Participă și premierul demisionar David Cameron

„Nu am votat cu adevărat ieşirea din Uniunea Europeană, ci a fost mai mult un fel de protest faţă de faptul că am votat cu mulţi ani în urmă ceva şi lucrurile au mers în cu totul altă direcţie. Iar acum eram hotărâtă să nu las istoria să se repete”, a spus Barbara la BBC Radio.

Britanica mai spune că a fost şocată când a auzit rezultatul referendumului, pentru că nu se aştepta la aşa ceva. Apoi a povestit cum s-a certat cu fiul ei pe această temă.

„Nu a încercat să mă convingă să votez într-un anume fel, dar după referendum mi-a spus unele lucruri pe care dacă le ştiam înainte aş fi votat altfel. Mi-a spus că mi-a bazat decizia pe o dezamăgire suferită în urmă cu 40 de ani… ceea ce nu e tocmai o idee bună.”

Acum, Barbara Ansdale a semnat petiţia pentru organizarea unui al doilea referendum şi speră că acesta va avea loc. Ea crede că britanii nu vor mai vota ieşirea din UE dacă vor mai avea şansa să-şi exprime din nou opţiunea.

Aproape 1,1 milioane de oameni se pare că simt acelaşi lucru şi regretă că au votat pentru BREXIT, mai scrie publicaţia britanică.

Cele mai citite

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă