16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialBrazilia - România 1-0. Ronaldo a jucat 15 minute în meciul său...

Brazilia – România 1-0. Ronaldo a jucat 15 minute în meciul său de retragere!

Fără Mutu, Raţ sau Săpunaru. Fără somn din cauza diferenţei de fus orar. Şi fără replică. Aşa s-a prezentat “naţionala” României, la Sao Paolo, în meciul-eveniment care a marcat retragerea din activitate a “Fenomenului” Ronaldo. Brazilienii au câştigat lejer, cu 1-0, jucând în multe momente la viteza a doua şi, pentru ultimele 15 minute din prima repriză, evoluând exclusiv pentru Ronaldo.

Foarte voluminos şi mişcându-se greu, dar mai iubit ca niciodată de publicul brazilian, Ronaldo a avut în timpul scurt petrecut pe gazon nu mai puţin de trei ocazii de gol. “Magicienii” Neymar şi Robinho s-au dat peste cap să-l servească pe “Il Fenomeno” cu baloane utile, iar Ronaldo a fost foarte aproape să-i răsplătească în minutele 36, 40 şi 43. Brazilia avea deja 1-0 în acele momente, după ce Fred a marcat în poarta goală de la trei metri, în urma unei faze fulgerătoare reuşite de brazilieni în careul României.

Singurul răspuns al “tricolorilor” în prima parte a fost bara lui Gabi Mureşan, care a izbutit un şut formidabil dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri.

În rest, românii au trebuit să alerge în permanenţă după mingea mânuită cu o infinit mai mare îndemânare de super-jucători precum Robinho, Neymar, Maicon sau Jadson.

Fără nicio surpriză, partea a doua a meciului s-a desfăşurat la fel, deşi brazilienii au preferat să mai cedeze din iniţiativă jucătorilor români. A rezultat un joc relaxat, care a adus o linişte nespecifică pentru tribunele sud-americane. Chiar şi aşa, România s-a apărat de multe ori cu 10 jucători, iar Tătăruşanu a fost obligat să-şi pună la lucru reflexele pentru a limita scorul.

Departe de fantezia jocului Brazilia – România de la Mondialul din Mexic, din 1970, meciul de retragere a lui Ronaldo a reuşit totuşi să ridice din nou dureroasa întrebare “şi dacă?”. Şi dacă România bătea Suedia în “sferturile” CM 1994 şi juca semifinala cu Brazilia lui Romario, Bebeto şi Dunga, în care Ronaldo, la 18 ani, era doar o rezervă “de viitor”? Răspunsul este destul de clar pentru generaţia lui Mutu şi se întrevede la fel de limpede şi pentru Torje, Gardoş sau Papp: nu vom afla cum este să înfrunţi Brazilia în faza superioară a unui campionat mondial!

Însă comparaţiile cu giganţi ai fotbalului mondial precum Brazilia, Spania sau Argentina vor fi mereu nefavorabile. O calificare la Campionatul European de anul viitor ar face însă ca mult-certata “generaţie ratată” a României să capete măcar mai multă încredere. Hai România?

…..

LIVE TEXT:

Minutul 90+4 – Meciul s-a încheiat! Brazilia s-a impus confortabil, iar Ronaldo a avut parte de o retragere agreabilă.

Minutul 77 – Jocul se scurge liniştit către o victorie facilă pentru Brazilia.

Minutul 46 – Începe repriza a doua. Ronaldo a lăsat locul în echipă lui Nilmar.

Minutul 45+1 – Este pauză la Sao Paolo! Brazilia, cu Ronaldo în teren pentru 15 minute, a făcut spectacol cu selecţionata României.

Minutul 43 – Ronaldo este iarăşi în centrul atenţiei. Prinde un şut sănătos din interiorul careului, însă Tătăruşanu scoate din nou!

Minutul 40 – Ronaldo ratează din nou! Este servit perfect în centrul careului dar, de la numai 10 metri, poziţie centrală, loveşte rău balonul, care sare mult peste poartă.

Minutul 36 – Ronaldo are o mare ocazie de gol. Trage în Tătăruşanu din numai 4 metri!

MINUTUL 30 – Omul cu 620 de prezenţe şi 420 de goluri în carieră, Ronaldo Luis Nazario de Lima, intră pe teren în uralele publicului! Îl înlocuieşte pe Fred.

Minutul 24 – Mureşan nimereşte bara dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri!

MINUTUL 22 – Fred înscrie din 3 metri după o pasă a lui Neymar!

Selecţionata României înfruntă marea Brazilie într-un super-amical disputat la Sao Paolo. Meciul va marca retragerea din activitatea fotbalisitcă al celui poreclit ”Il Fenomeno”, Ronaldo Luis Nazario de Lima.

A început meciul. Iată echipele de start:

Brazilia: Victor – Maicon, Andres Santos, Lucio, David Luiz – Sandro, Elias, Jadson – Fred, Neymar, Robinho

România: Tătăruşanu – Rîpă, Papp, Gardoş, Latovlevici – Torje, G. Mureşan, Bourceanu, Sînmărtean – Marica, Surdu

”Centralul” partidei este Sergio Pezzotta, din Argentina. La meci se află în acest moment aproximativ 25.000 de fani, stadionul avînd o capacitate 38.000 de locuri

 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă