11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBranko Oblak nu mai antreneaza Slovenia

Branko Oblak nu mai antreneaza Slovenia

Antrenorul Branko Oblak a renuntat la functia de selectioner al reprezentativei Sloveniei, adversara nationalei Romaniei in grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008. Presedintele Federatiei Slovene de Fotbal, Rudi Zavrl, a declarat ca a fost o decizie de comun acord. “Este timpul pentru o schimbare. Nu i-am cerut nicio garantie domnului Oblak, insa rezultatele primei reprezentative au dezamagit”, a adaugat seful forului sloven. Zavrl a admis ca fostul international Darko Milanici se afla printre posibilii succesori ai lui Branko Oblak. “Cred ca vom numi noul selectioner in jurul datei de 14 decembrie, dar sunt mai multi candidati. Darko Milanici este pe lista noastra, insa nu am discutat cu el inca”, a afirmat conducatorul federatiei slovene.
Oblak, in varsta de 59 de ani, a jucat in nationala Iugoslaviei si a preluat echipa Sloveniei in mai 2004, el renuntand la mai multe vedete ale lotului sloven, printre care si Zlatko Zahovici. Palmaresul sau in aceasta perioada cuprinde sase victorii, sapte remize si zece infrangeri.
Slovenia face parte din grupa G de calificare la turneul final al Campionatului European din 2008, alaturi de Romania, Olanda, Bulgaria, Belarus, Albania si Luxemburg.
Echipa Romaniei va intalni nationala Sloveniei, pe 2 si 6 iunie 2007, primul meci in deplasare. Momentan, Slovenia se afla pe locul cinci in clasamentul grupei G, cu 3 puncte dupa trei meciuri. Slovenii au invins acasa Luxemburg cu 2-0 si au cedat in deplasare, 0-3 cu Bulgaria si 2-4 cu Belarus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă