15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBorbely a pus ochii pe baza olimpica a "Romgaz"

Borbely a pus ochii pe baza olimpica a “Romgaz”

Baza olimpica din Targu-Mures a companiei "Romgaz" a devenit interesanta pentru autoritati. Ministrul-delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat ca nu renunta la ideea ca acest obiectiv sa fie preluat de la societate. Proiectul, care a debutat in urma cu cativa ani si in care au fost investiti pana acum peste 6 milioane de dolari, nu a fost finalizat, insa, lucrarile fiind stopate din lipsa fondurilor.
In ultimii doi ani s-a vorbit de mai multe ori in legatura cu o posibila preluare a investitiei, dar pana in prezent acest lucru nu s-a intamplat. Totusi, ministrul-delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat la Targu-Mures ca nu renunta la ideea ca baza olimpica sa fie preluata de la "Romgaz" de o alta autoritate a statului.
Astfel, demnitarul a afirmat ca saptamana viitoare va prezenta in Guvern o informare in legatura cu acest obiectiv. "Avem deja doua hartii si de la Ministerul de Finante si de la «Romgaz», in care, desi ar exista posibilitatea, conform Ministerului de Finante, ar urma sa fie transferata fara plata prin hotarare de Guvern, compania a decis sa o predea doar daca primeste acesti bani", a spus Borbely.
Ministrul-delegat s-a declarat, insa, optimist in privinta solutionarii cat mai urgent a problemei pentru continuarea investitiilor. "Eu cred ca vom gasi posibilitatea, iar cat mai urgent, daca nu se poate altfel, vom plati acesti bani si vom continua investitia", a explicat Borbely. Acesta a mai spus ca problema ce nu a fost inca clarificata este catre cine va fi transferata aceasta baza. Aceasta, in conditiile in care obiectivul este dorit atat de administratia locala de la Targu-Mures, cat si de Consiliul Judetean.
Disputele pe marginea bazei sportive au debutat imediat ce "Romgaz" a incetat lucarile la acest obiectiv. Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea (PD), a solicitat in mod repetat transferarea bazei in patrimoniul orasului. La un moment dat, cu sprijinul PSD, edilul i-a si convins pe sefii "Romgaz" sa renunte la investitie si sa promoveze impreuna cu municipalitatea un proiect de hotarare de Guvern prin care baza olimpica trecea in administrarea municipalitatii. Proiectul a cazut insa, odata cu guvernarea PSD.
In 2006, si Consiliul Judetean si-a manifestat dorinta de a prelua obiectivul. In acel moment, Dorin Florea a lansat un atact dur la adresa conducerii "Romgaz", reclamand faptul ca prin aceasta investitie nu s-ar fi facut altceva decat spalare de bani din fonduri publice si a revendicat din nou investitia.
Conform proiectului initial, baza sportiva ar urma sa fie centru olimpic cu hipodrom, complex sportiv unic in Europa.

Cele mai citite

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...
Ultima oră
Pe aceeași temă