21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialBoldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58...

Boldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

Fostul deputat Mihail Boldea a respins marţi, la Curtea de Apel Iaşi, informaţiile că ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, spunându-i judecătorului că nu s-ar uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuror DNA, şi adăugând că “alta era treaba dacă aceasta ar fi avut 25 de ani”, informează Mediafax.

“Domnule judecător, eu sunt bărbat, dumneavoastră sunteţi bărbat, credeţi că m-aş uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuroare DNA? Dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se întâmplă. Eu mi-am luat secretară bătrână tocmai pentru a nu se inventa poveşti pe seama noastră. Femeia asta doar mi-a luat declaraţii. Se spune că m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut în arest. Credeţi că eu mă duc cu escorta în birou să fac prostii?”, a afirmat fostul deputat Mihail Boldea, în faţa unuia dintre judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

Mihail Boldea a declarat marţi, în faţa magistraţilor ieşeni, la termenul procesului în care este judecat la Curtea de Apel Iaşi, că informaţiile referitoare la o relaţie sentimentală cu procuroarea Mihaela Agheniţei nu sunt adevărate, el precizând că a cunoscut-o pe aceasta în perioada cât s-a aflat în arest.

Avocatul său, Alexandru Chiciu, a precizat ulterior presei că povestea cu relaţia sentimentală este o înscenare, pentru discreditarea clientului său.

“Împrejurarea că DIICOT furnizează informaţii fix înaintea acestui termen de judecată, în care domnul Boldea urma să dea declaraţii despre activitatea sa aşa-zis infracţională, creează mari semne de întrebare”, a declarat aocatul Alexandru Chiciu.

La termenul de marţi de la Curtea de Apel Iaşi, Mihai Boldea a cerut judecătorului să grăbească procesul, întrucât nu mai suportă regimul de detenţie.

Totodată, el a spus că s-a săturat să tot vină în sala de judecată ca să afle că nu sunt îndeplinite procedurile, întrucât alte persoane judecate în acelaşi dosar nu pot fi aduse la Iaşi.

Boldea a acuzat conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care nu ar fi adus la Iaşi un alt inculpat, întrucât acesta ar fi implicat şi într-un alt dosar.

“De regulă, se spune că noi, avocaţii, tergiversăm dosarele. În această situaţie este exact invers, cerem să fim audiaţi, să prezentăm probele şi să ne judecăm”, a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul “s-a îndrăgostit sincer” de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi “aspecte de natură sentimentală” între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei.

“În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi”, potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea “s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi – n.r)”.

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era “sincer îndrăgostită” de fostul deputat, care ar fi reuşit “performanţa” de a o seduce.

“Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta”, au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă