16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBoc promite arena de Liga Campionilor la Cluj-Napoca

Boc promite arena de Liga Campionilor la Cluj-Napoca

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea meciuri de Liga Campionilor pe viitorul stadion municipal si a declarat 2007 “Anul Stadionului”. Edilul a afirmat ca doreste ca arena, care urmeaza sa fie construita la standarde europene, sa aiba 50.000 de locuri, astfel incat sa poata gazdui meciuri internationale, ale echipelor de club sau ale nationalei.
Boc crede ca acest proiect poate fi realizat prin implicarea autoritatilor locale si a celor judetene. El a mai spus ca exista resurse si terenuri pentru construirea acestui obiectiv.
Primarul a nominalizat, ca posibile amplasamente, zona Becas, terenul din spatele magazinului “Selgros” din cartierul Marasti si chiar actuala situare a stadionului, din Parcul Central. Edilul a mentionat, insa, ca nu este interesat de un loc anume, ci doreste ca cel mai bun proiect sa fie pus in practica.
Pe de alta parte, Boc a propus Consiliului Local sa aloce 900.000 milioane de lei vechi pentru actualul beneficiar al stadionului, clubul de fotbal “Universitatea” pentru ca acesta sa-si acopere cheltuielile pana la sfarsitul sezonului si sa aiba cele mai bune conditii pentru a intra in prima divizie de fotbal. Anul trecut, echipei i-au lipsit doar doua puncte in clasamentul final pentru a putea juca barajul de promovare in Liga I.
Viitorul stadion municipal ar urma sa poata fi folosit si de echipa CFR Cluj, care deja se afla in Liga I si care pastreaza sanse de calificare in competitiile europene chiar din acest an.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă