29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialBoc: Ninsoarea a afectat 14 drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene

Boc: Ninsoarea a afectat 14 drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene

Ninsoarea din ultimele ore a blocat 14 drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene, dar autorităţile menţin situaţia sub control şi asigură asistenţă persoanelor afectate, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

El a participat la şedinţa comitetului pentru situaţii de urgenţă, organizată la sediul Ministerului Administraţei şi Internelor, pentru a se interesa de problemele cauzate de condiţiile meteorologice din ultimele ore.

Potrivit datelor prezentate de premier la finalul şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor acţionează cu 178 efective de jandarmi şi 82 mijloace de intervenţie, la care se adaugă suportul Ministerului Apărării Naţionale.

Şeful Guvernului a lansat un apel la responsabilitate către şoferi, pentru ca aceştia să nu rămână peste noapte în maşini pe drumurile înzăpezite, ci să accepte să fie găzduiţi în adăposturi puse la dispoziţie de către primari.

„Urmează o noapte albă a autorităţilor, eu voi coordona personal toate ministerele implicate, în această noapte”, a spus Boc.

MAI recomandă celor blocaţi în maşini să ţină pornit motorul pentru a se încălzi maxim 10 minute la o oră, pentru a nu consuma combustibilul, să lase aprinsă lumina de la plafonieră pentru a fi văzuţi de echipajele de intervenţie, să cureţe geamurile şi ţeava de eşapament, să nu plece de lângă autoturism pentru că riscă să se piardă, permanent să fie o persoană trează în maşină şi să se mişte din când în când.

Totodată, ministerul recomandă în primul rând oamenilor să nu plece la drum în astfel de condiţii meteorologice, dar dacă o fac să echipeze maşina corespunzător pentru iarnă, să aibă funcţionabil sistemul de dezaburire şi rezervorul plin şi să aibă apă şi alimente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă