12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialBoc, atacat cu ouă la Galaţi

Boc, atacat cu ouă la Galaţi

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut de jandarmi, astăzi, după ce a aruncat cu ouă şi roşii în direcţia premierului Emil Boc, în momentul în care acesta părăsea Palatul Prefecturii unde prezidase şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, informează Realitatea TV.

Împreună cu bărbatul prins de jandarmi se mai aflau două persoane – un alt bărbat şi o femeie.

Cei trei sunt membri ai organizaţiei PNŢ Galaţi, fiind vorba despre preşedinţele organizaţiei, Marian Popa, vicepreşedintele Ioan Furtună, şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei şi, în acelaşi timp, lider al organizaţiei de tineret, Geanina Caracaş.

În momentul în care Boc a ieşit din Palatul Prefecturii, aceştia a scandat: “Nu vrem lei nu vrem valută, vrem ca Boc să ne răspundă”.

Premierul nu a fost nimerit de bărbatul care a aruncat cu ouă.

Mai târziu, Emil Boc a precizat, referitor la acest incident, că “dreptul de protest al oamenilor nu poate fi oprit”.

Cele trei persoane au fost amendate de jandarmi cu sume între 700 şi 1.000 de lei, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Conform aceleiaşi surse, poliţia continuă ancheta cercetându-i pe cei în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal cu o pedeapsă între doi şi şapte ani de închisoare.

 

 

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă