20 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialBoc, acuzat ca lucreaza pentru partid pe banii Primariei Cluj-Napoca

Boc, acuzat ca lucreaza pentru partid pe banii Primariei Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este acuzat de PSD ca, desi este platit de la bugetul local, el isi petrece la Bucuresti o mare parte din timp, lucrand pentru PD, avand in vedere ca este presedintele acestui partid. Potrivit spuselor social-democratilor, el ar fi fost platit din banii clujenilor si pentru zilele in care a lipsit din oras.
Purtatoarea de cuvant a filialei PSD, Ancuta Abrudan, a declarat ca Emil Boc ar fi lipsit din Cluj-Napoca 70 de zile lucratoare, de cand a fost ales primar al orasului. Cum pentru o zi de munca primarul primeste 1,5 milioane de lei, el ar fi incasat, in consecinta, peste 100 de milioane de lei “fara sa munceasca”.
Ancuta Abrudan si-a exprimat nemultumirea si pentru faptul ca nu a primit raspuns in termen de zece zile, la cererea prin care solicita o situatie clara a zilelor de concediu pe care si le-a luat Boc de la inceputul mandatului din fruntea Primariei. In plus, reprezentantii organizatiei PSD au cerut public Curtii de Conturi si Corpului de Control al Guvernului sa se sesizeze cu privire la banii pe care Emil Boc ii incaseaza pentru zilele in care se afla la Bucuresti.
Ca raspuns la acuzatiile social-democratilor, purtatoarea de cuvant a municipalitatii, Raimonda Boian, a afirmat ca vizitele pe care primarul le-a facut in Capitala au fost si in interesul clujenilor, nu doar pentru a participa la sedintele PD. Aceasta a adaugat ca Boc nu ar fi depasit numarul zilelor de concediu legal de odihna si nici numarul zilelor de concediu neplatit. Astfel, in 2004 primarul a avut dreptul la 13 zile de concediu de odihna din care si-a luat cinci. Celelalte opt le-a folosit in acest an, dar sub forma de concediu neplatit. Mai mult, din cele 25 de zile de concediu pe care le are in acest an, el a folosit doar sase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă