20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialBlocurile din Mangalia vor fi reabilitate

Blocurile din Mangalia vor fi reabilitate

Ieri a avut loc festivitatea de semnare a primului contract din cadrul Programu­lui local de reabilitare a faţadelor blocurilor de locuinţe din ­municipiul Mangalia.

Primarul Mihai Claudiu Tusac a prezentat programul, care a debutat la 27 februarie 2011 prin adoptarea de către Consiliul Local a proiectului de hotărâre iniţiat de edil în acest sens. Programul local de reabilitare a faţadelor blocurilor de locuinţe va fi finanţat din surse proprii, de la bugetul local şi se va desfăşura în perioada 2011-2016.

Scopul final este reducerea semnificativă a cheltuielilor alocate subvenţio­nării energiei termice (se apreciază că se va realiza o economie la energia termică cuprinsă între 15 şi 30%, deci, calculând o medie a economiei realizate de 20%, rezultă o sumă economisită de aproximativ 1.000.000 euro anual, bani cu care se pot efectua investiţii importante în municipiul Mangalia).

De asemenea, un alt scop este creşterea atractivităţii turistice a localităţii prin crearea unui aspect edilitar plăcut. Un alt aspect pozitiv pentru cetăţeni scos în evidenţă de primarul municipiului Mangalia a fost şi creşterea preţurilor locuinţelor din blocurile ce vor fi anvelopate, fapt deja observat în cazul apartamentelor situate în imobilele din zona Portului Turistic Mangalia. Reprezentantul constructorului a adăugat şi faptul că firmele vor lucra cu oameni din localitate.

Valoarea estimată a întregului program de anvelopare blocuri de locuinţe este de 24.105.600 lei cu TVA pentru o suprafaţă totală de aproximativ 500.000 mp. Valorile sunt estimate, pentru că se vor scădea suprafeţele deja anvelopate, care vor suferi doar lucrări de reabilitare şi uniformizare a culorii cu întregul imobil. Din cauza suprafeţei foarte mari, programul a fost împărţit în două etape. Lucrarea este executată în paralel de trei firme. În primii trei ani se vor realiza lucrări pentru o cantitate previzionată de 240.000 mp. 

Pentru anveloparea blocurilor, au depus cereri mai mult de jumătate din asociaţiile de proprietari din Mangalia

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă