35.6 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialBlaga şi primarii lui Brutus

Blaga şi primarii lui Brutus

Prezent la Constanţa, Vasile Blaga a bătut apa în piuă pe tema alegerilor din PDL. Deşi Gigi Chiru, liderul portocaliilor constănţeni, a încercat să-i gâdile orgoliul de „buldog” cu câteva osanale tradiţionale, gen „Blaga are sânge în instalaţie”, domnia sa a fost mai degrabă apatic… E drept, nu are amintiri prea plăcute de la Constanţa, locul unde Brutus apoliticul se simte în largul lui. De altfel, deloc întâmplător, susţinătorii lui „tata mare” de la Cotroceni au fost prezenţi la întâlnire după modelul adoptat la numărarea stâlpilor de telegraf. Adică, după ultimele statistici, din doi în doi… O includem aici şi pe doamna Stavrositu, care, după caftul cu apă chioară de la „municipale”, a dispărut din nou în ceaţa politichiei.

Oricum, lui Blaga nu-i prieşte aerul marin, motiv pentru care, defectându-i-se instalaţia, şi-a pierdut tot sângele de buldog pus pe harţă. Aşa se face că, în postura unui personaj duios din „Amintiri din copilărie”, la care se adaugă pupăza din tei, a dat în patima metaforelor. Declaraţia sa fundamentală e numa’ bună de pus pe rană. Citez: „Nu e război în PDL, e o competiţie a ideilor”. Aşa o fi, dar Cezar Preda, prezent şi el la Constanţa şi cu combativitatea în funcţiune, a dat totul pe goarnă. Fără menajamente, răstindu-se la Boc.

Iritat, evident, şi de faptul că dansatorul Tălmăceanu a fost numit în conducerea Portului Constanţa! Decis să dreagă busuiocul după alegerile din filiala judeţeană, domnul Blaga s-a arătat a fi extrem de interesat de soarta primarilor, cărora le-a plâns de milă pe tema banilor. E de înţeles interesul manifestat de domnia sa pentru acest important detaşament al partidului. Se ştie că şefia PDL Constanţa a fost decisă prin votul primarilor, care nu au ţinut cont de orientarea „buldogului”. Se poate spune că, la acest capitol, e un punct pierdut pentru gruparea sa. La Constanţa, există un „tata mare” al primarilor, căruia unii îi spun Brutus. E de înţeles de ce Vasile Blaga vrea să recupereze, până la alegerile de la nivel central, terenul pierdut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă