8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBill Gates, acţionar la unul din constructorii Pasajului Basarab

Bill Gates, acţionar la unul din constructorii Pasajului Basarab

Magnatul Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a achiziţionat 6% din capitalul social al companiei Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), cea mai mare firmă de construcţii din Spania, care este prezentă şi România.

Conform cotidianului iberic, El Mundo, Gates ar fi plătit pentru cele 7,6 milioane de acţiuni circa 113 milioane de euro.

Astfel, magnatul american devine cel de-al doilea actionar al companiei FCC, după Esther Koplowitz, una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Peninsula Iberică, care deţine aproximativ 54% din acţiuni.

Citeşte şi: Bill Gates este din nou cel mai bogat om din lume

FCC a investit în ţara noastră peste 11 milioane de euro în construirea a trei staţii de asfalt, achiziţionarea a şase utilaje de nivelare a asfaltului, camioane, două staţii de betoane şi alte echipamente.

În Romania, FCC a finalizat reabilitarea a 150 de km de drumuri naţionale (două tron­soane din drumul naţional DN 1C (Cluj -Livada, respectiv Livada – Dej), precum şi DN6 Timişoara – Lugoj şi DN 66 Filiaşi – Rovinari).

Însă, printre cele mai importante lucrări la care compania spaniolă a participat alături de de italienii de la Astaldi, este Pasajul Basarab şi podul peste Dunăre, între Calafat  şi Vidin.

Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă