16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBiletele de tren şi cartele de metrou se scumpesc de mâine

Biletele de tren şi cartele de metrou se scumpesc de mâine

De miercuri, 15 septembrie, biletele de tren şi cartele de metrou se scumpesc cu 8%.

Un abonament de o lună pentru metrou va costa 50 de lei, din 15 septembrie, faţă de 25 de lei în prezent. Se vor scumpi şi călătoriile cu metroul. Astfel, o cartelă cu două călătorii va costa 3 lei faţă de 2,5 cât este în prezent.

Ca o noutate Metrorex la lansa şi abonamente fracţionate. Astfel un abonament pentru o săptămână va costa 15 lei, iar unul de weekend 6 lei.

Tot de la 15 septembrie biletele de tren vor fi mai scumpe cu 8%.

Ultima creştere a preţului biletelor de tren a avut loc în septembrie 2007, în timp ce, la metrou, preţul cartelelor de călătorie a fost majorat ultima oară în aprilie 2009.

Decizia de majorare a fost luată ca urmare a angajamentului luat de Guvernul Boc în faţa FMI de a creşte tarifele celor mai mari zece companii publice care au pierderi uriaşe.

Printre acestea, pe lângă CFR Călători şi CFR Marfă sau Metrorex, se mai află Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă